Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Δένδιας: Παρουσίασε τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας για μεταναστευτικό και άσυλο

Ν. Δένδιας: Παρουσίασε τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας για μεταναστευτικό και άσυλο
H πραγματοποίηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής στον τομέα των επιστροφών προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας
Τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. στους τομείς της μετανάστευσης και ασύλου παρουσίασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τονίστηκε ότι για την Ελληνική Προεδρεία θεωρείται υψίστης σημασίας η δίκαιη κατανομή των βαρών και η συνεργασία των κρατών μελών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ στην πραγματοποίηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής στον τομέα των επιστροφών.
Μάλιστα ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελληνική Προεδρία προσβλέπει στην ενίσχυση των πολιτικών που σχετίζονται με τη μετανάστευση, στο πλαίσιο της σφαιρικής προσέγγισης της ΕΕ για τη μετανάστευση, καθώς και ότι θα εργαστεί για την προώθηση σημαντικών ζητημάτων όπως η ενίσχυση των πολιτικών των επιστροφών/ επανεισδοχών υπηκόων τρίτων χωρών αλλά και η επικαιροποίηση του «Σχεδίου Δράσης της ΕΕ για την Αντιμετώπιση της Μεταναστευτικής Πίεσης - Στρατηγική Αντίδραση», με έμφαση σε μέτρα καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης.
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης