Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Βρούτσης: Προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας η προώθηση της απασχόλησης των νέων

Γ. Βρούτσης: Προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας η προώθηση της απασχόλησης των νέων
Προώθηση της απασχόλησης και καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας
Ο υπουργός εργασίας, Γ. Βρούτσης, παρευρέθη στη Σύνοδο του Συμβουλίου Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών (EPSCO), που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, και τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. σε μια κρίσιμη, μεταβατική περίοδο, καθώς, αφενός, το προσεχές εξάμηνο αναμένεται να επιβεβαιωθεί η έξοδος της χώρας από την κρίση, και αφετέρου το Συμβούλιο της Ε.Ε. σε συνεργασία με άλλα θεσμικά όργανα πρέπει να «προχωρήσει ακόμη πιο αποφασιστικά στην υλοποίηση πολιτικών για την υπέρβαση της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η προώθηση της απασχόλησης, και ιδίως της απασχόλησης των νέων, θα αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα και της ελληνικής προεδρίας, καθώς θα εστιάσει στην επιτάχυνση της υλοποίησης των δράσεων της «Πρωτοβουλίας για τους Νέους» και την παρακολούθηση της εφαρμογής των εθνικών σχεδίων «εγγυήσεων για τους Νέους».
Μάλιστα ο υπουργός επισήμανε ότι οριζόντια διάσταση αποτελεί η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, και για αυτό η ελληνική προεδρία θέτει ψηλά στην ατζέντα της την έγκαιρη υιοθέτηση της Απόφασης για τη Θέσπιση Πλατφόρμας για την αδήλωτη εργασία.
Επίσης, σημείωσε ότι η ελληνική προεδρία, στο πλαίσιο της επιτυχούς διεξαγωγής του εξαμήνου, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εμβάθυνση του πολιτικού διαλόγου για την κοινωνική διάσταση της ΟΝΕ. «Ο πολιτικός αυτός στόχος θεμελιώνεται, άλλωστε, και στην Κοινωνική Ρήτρα της Συνθήκης, σύμφωνα με την οποία το σύνολο της εφαρμοζόμενης ευρωπαϊκής πολιτικής θα πρέπει να αξιολογείται υπό το πρίσμα των κοινωνικών της επιπτώσεων» ανέφερε.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης