Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Βρούτσης: Η μείωση της ανεργίας θα ξεκινήσει από το τέλος του 2014

Γ. Βρούτσης: Η μείωση της ανεργίας θα ξεκινήσει από το τέλος του 2014
O υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της απαλευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων
Mείωση της ανεργίας από το τέλος του 2014 προβλέπει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ως αποτέλεσμα των διαρθρωτικών αλλαγών κι της αύξησης της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.  
Ο κ. Βρούτσης μιλώντας  σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της αλλαγής του νομικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις, αλλαγή που πρέπει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών, να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, υπάρχει γενικότερη ανάγκη αναπροσαρμογής των στόχων στην ελληνική αγορά εργασίας. «Πρέπει να εστιάσουμε στην προστασία της εργασίας και των εργαζομένων και όχι των θέσεων εργασίας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες του υπουργείου Εργασίας για την άρση των θεσμικών και διοικητικών εμποδίων και την περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης