Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: Μεγάλη ευκαιρία μέσα στην κρίση οι αλλαγές στον τομέα της υγείας

Αδ. Γεωργιάδης: Μεγάλη ευκαιρία μέσα στην κρίση οι αλλαγές στον τομέα της υγείας
O υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η κοινωνία δεν ακολουθεί την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
Ως τη μεγαλύτερη ευκαιρία για αλλαγές που είχε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες χαρακτήρισε την κρίση ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης κατά τις εργασίες της πρώτης ημέρας της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών».
Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη ότι η κοινωνία δεν ακολουθεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στις κινητοποιήσεις τους.
«Τη δεκαετία 2000-2010 είχαμε τα περισσότερα χρήματα της ιστορίας μας. Κάναμε καμιά μεταρρύθμιση;» διερωτήθηκε ο Α. Γεωργιάδης και συνέχισε λέγοντας ότι γι’ αυτόν η κρίση είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες για αλλαγές.
Κατά την ομιλία του ο υπουργός σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στη δημοσιονομική προσαρμογή στην ιστορία του δυτικού κόσμου, τουλάχιστον από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά και τόνισε ότι «σε μέσους όρους ο μέσος Έλληνας έχει χάσει 30% του εισοδήματός του τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό δεν έχει γίνει σε κανέναν λαό της Ευρώπης ποτέ» και ότι ενώ «σε άλλες χώρες μέτρα που απλώς πάγωσαν τα εισοδήματα, οδήγησαν το πολιτικό τους σύστημα στην κατάρρευση, στην Ελλάδα, αυτός ο λαός δίνει την ευκαιρία».

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης