Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Τηλεφωνική επικοινωνία με Davutoglu για την επίσκεψη στα κατεχόμενα

Ευ. Βενιζέλος: Τηλεφωνική επικοινωνία με Davutoglu για την επίσκεψη στα κατεχόμενα
Για τη συνάντηση Davutoglu με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ, Alexander Downer, ενημερώθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν  αργά το βράδυ του Σαββάτου ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος και  ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αhmet Davutoglu, έπειτα από τη συνάντηση που είχε o τούρκος υπουργός  στα κατεχόμενα  με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ, Alexander Downer, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.
H συνάντηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην Κύπρο καθώς, ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών συναντάται με αξιωματούχο της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Μάλιστα η συνάντηση, η οποία διήρκησε για πάνω από μισή ώρα, ήταν κλειστή για τα ΜΜΕ και μετά το τέλος της δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση.
Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος μεταξύ Ευ. Βενιζέλου και Davutoglu, φέρεται ότι ο τούρκος υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για τη συνάντηση και τη φιλοξενία που είχε κατά την παραμονή του στην Αθήνα και του μετέφερε όσα συζήτησε με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Dervis Eroglu.
Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά του, τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση, αλλά τόνισε ότι τα ζητήματα αυτά τα χειρίζεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η ελληνοκυπριακή πλευρά.
Μετά την συνομιλία αυτή ο  κ. Βενιζέλος  ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση του Σαββάτου στα κατεχόμενα προκαλεί αντιδράσεις καθώς ο αξιωματούχος του ΟΗΕ με την ενέργεια του, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, «ουσιαστικά ακυρώνει τα σχετικά ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού και ιδιαίτερα το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας». Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο κ. Ντάουνερ «παρέχει υποστήριξη στην προσπάθεια της Άγκυρας για αναγνώριση της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου».

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης