Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεχίζει να προκαλεί ο Μιχάλης Λιάπης - Δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά πήγε Μαλαισία για τις γιορτές!

tags :
Συνεχίζει να προκαλεί ο Μιχάλης Λιάπης - Δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά πήγε Μαλαισία για τις γιορτές!
Ο πρώην υπουργός πήρε αναβολή για τις 30 Δεκεμβρίου από το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο, προκειμένου να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του πολυτελούς τζιπ του
Συνεχίζει να προκαλεί με τη στάση του ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, λίγες ώρες μετά την επίσημη διαγραφή του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Ώρα με την ώρα φουντώνουν οι φήμες πως ο Μιχάλης Λιάπης αναχώρησε για την Κουάλα Λουμπούρ, την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, προκειμένου να περάσει εκεί τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Να σημειωθεί ωστόσο εδώ πως ο κ. Λιάπης δεν παρέστη σήμερα στο δικαστήριο για την υπόθεση των πλαστών πινακίδων και της μη ασφάλισης του οχήματός του που προκάλεσε θόρυβο στην ελληνική κοινωνία και αναταράξεις στη ΝΔ... προτιμώντας να ταξιδέψει!
Ο συνήγορος του πρώην υπουργού δήλωσε ότι ο πελάτης του πλήρωσε τα ασφάλιστρα του αυτοκίνητου, όλα τα πρόστιμα, τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και "σε ένδειξη καλής θέλησης" και τα τέλη κυκλοφορίας του 2014.
Ο πρώην υπουργός ζήτησε και πήρε αναβολή για τις 30 Δεκεμβρίου από το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο - μέσω των συνηγόρων του, προκειμένου να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του πολυτελούς τζιπ του.
Η διαγραφή του από τη ΝΔ
Με καθυστέρηση 48 ωρών, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να προχωρήσει στη διαγραφή του πρώην υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος διέσυρε διεθνώς το κόμμα του, αλλά και το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, καθώς συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες!
Στην ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ αναφέρεται:
«Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».
Εν τω μεταξύ, για τις 30 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης.
Σε βάρος του κ.Λιάπη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία.
Ο κ. Λιάπης δεν παρεβρέθη στο Αυτόφωρο αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη σύλληψη του ότι προέβη στην πλαστογραφία των πινακίδων του αυτοκινήτου του διότι είναι ένας απλός συνταξιούχος που τον έχει πλήξει η κρίση καθώς ενώ είχε αποδώσει το όλο περιστατικό στην κακιά στιγμή, καθώς όπως είχε υποστηρίξει, μετακίνησε το αυτοκίνητο του για λίγα λεπτά προκειμένου να μην αποφορτιστεί η μπαταρία του οχήματος του μια και θα έφευγε στην Ασία για ταξίδι.
Εν τω μεταξύ και με αφορμή το περιστατικό με τον κ. Λιάπη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

(πρώτη ενημέρωση 08:22 19 Δεκεμβρίου)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης