Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος- Η υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης μεγάλο στοίχημα για την ελληνική προεδρία

Ευ. Βενιζέλος- Η υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης μεγάλο στοίχημα για την ελληνική προεδρία
Παράλληλα στόχο αποτελεί η αντιστροφή του ευρωσκεπτικισμού
Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το μεγάλο στοίχημα του εξαμήνου είναι η υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης.
Η πρώτη προτεραιότητα σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο έχει να κάνει με πολιτικές που δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και συμβάλλουν στη διαφύλαξη του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, με πρωτοβουλίες που προωθούν την καινοτομία, τις μεταφορές, τη ναυτιλία και τον τουρισμό.
Παράλληλα η εμβάθυνση των θεσμών της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης και της Ευρωζώνης και η θωράκιση του κοινού μας νομίσματος, αποτελούν τη Δεύτερη προτεραιότητά της ελληνικής προεδρίας.
Επίσης ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως αναγκαία την αντιστροφή του κλίματος ευρωσκεπτικισμού, αποτελώντας έναν ακόμα στόχο της ελληνικής προεδρίας.
Ακόμη ως προτεραιότητα έθεσε και την προστασία των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων, την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και τη δίκαιη κατανομή των βαρών και των ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών.
Ο κ. Βενιζέλος συνεχίζοντας σημείωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μία νέα αφήγηση που να την ξαναφέρνει κοντά στις μεγάλες αξίες του ευρωπαϊκού νομικού και πολιτικού πολιτισμού.
Όπως είπε ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συζήτηση για την ανάγκη διαφύλαξης του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, του κράτους δικαίου και της θεσμικής ισότητας μεταξύ των κρατών-μελών, στοιχεία που όπως ανέφερε κλονίζονται συθέμελα κατά τη διάρκεια της κρίσης.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης