Τελευταία Νέα
Πολιτική

Frankfurter Allgemeine Zeitung – Η απομείωση του χρέους και η έξοδος στις αγορές οι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης έως το Μάιο

Frankfurter Allgemeine Zeitung – Η απομείωση του χρέους και η έξοδος στις αγορές οι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης έως το Μάιο
Άγνωστο εάν η προεδρία της Ε.Ε. θα προσδώσει στην Ελλάδα αυτοπεποίθηση



Στην προεδρία της Ε.Ε. από την Ελλάδα από τις αρχές του 2014 και στους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης έως το Μάιο αναφέρεται σε εκτενές σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα αναφέρεται στους τρεις κύριους «ημιεπίσημους στόχους» της ελληνικής κυβέρνησης έως το Μάιο και τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών.
«Η συγκυβέρνηση επιδιώκει πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου να επιτύχει αυτά που υπό συγκεκριμένους όρους της έχουν υποσχεθεί οι εταίροι: μία περαιτέρω απομείωση του χρέους, με μεθόδους που θα πρέπει να καθοριστούν και υπό μία ονομασία, η οποία θα προκαλέσει όσο το δυνατόν λιγότερες αντιστάσεις στις χώρες των δανειστών, που θα πάρουν το λογαριασμό», τονίζει η FAZ, η οποία αναφέρεται στην ανάγκη να δοθεί μια οριστική λύση στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Δεύτερος στόχος της κυβέρνησης, κατά τη FAZ, είναι «η διάθεση μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα προκύψουν από το «κούρεμα» ως κοινωνικές παροχές ή ως φοροελαφρύνσεις» ποσό που όπως υπογραμμίζεται, θα πρέπει να δοθεί πριν τις Ευρωεκλογές του Μαΐου ενώ ο τρίτος στόχος αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές με τις δικές της δυνάμεις.
«Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα διαγραφεί η σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού σε περίπτωση που η έκβαση των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών είναι καταστροφική για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως φοβούνται κάποιοι», παρατηρεί το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται στο προβάδισμα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών.
Το δημοσίευμα με τίτλο «Kalimera, Kalinichta» και με φωτογραφία από το «Συμπόσιο του Πλάτωνα», υπογραμμίζει, αναφερόμενο στην εξάμηνη προεδρία της Ελλάδας, ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να διοργανώσουν πλούσια συμπόσια κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής τους προεδρίας.
«Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τους προσδώσουμε τη λοιδορία του Τσόρτσιλ προς τον Άτλι, σύμφωνα με την οποία «είναι ένας μετριόφρων άνθρωπος επειδή έχει κάθε λόγο να είναι μετριόφρων». Είναι άγνωστο εάν η προεδρία του Συμβουλίου προσδώσει στους Έλληνες «ταυτότητα, αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια», όπως εκτιμά ο Schaeuble. Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες μπορούν να είναι υπερήφανοι για τα υψηλά πνευματικά τους επιτεύγματα του παρελθόντος, τότε που ακόμη και ένας μέθυσος σαν τον Αλκιβιάδη έβγαζε ενδιαφέροντες λόγους», υπογραμμίζει η FAZ.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το δημοσίευμα και στην επίθεση κατά της οικίας του πρέσβη της Γερμανίας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως παρά τις επίσημες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας και του πρέσβη της χώρας στην Ελλάδα ότι οι σχέσεις της Γερμανίας και της Ελλάδας είναι στενές και φιλικές, «στην πραγματικότητα τουλάχιστον στην πρόσληψη των Γερμανών και των Ελλήνων είναι άθλιες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης