Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καρβούνης (επικεφαλής της Ε.Ε. στην Ελλάδα) – Η Ε.Ε. αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού

Καρβούνης (επικεφαλής της Ε.Ε. στην Ελλάδα) – Η Ε.Ε. αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού
Με την προεδρία της Ε.Ε. αναγνωρίζεται η ισότιμη θεσμική θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη



Την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε σηματοδοτεί η αυριανή κοινή σύσκεψη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου και του «Κολεγίου των Επιτρόπων» στο Ζάππειο Μέγαρο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρόεδρος της Ε.Ε., Jose Manuel Barroso και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσουν σε κοινή συνέντευξη τύπου.
«Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου τα βλέμματα της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου θα είναι στραμμένα στην Αθήνα, καθώς το Κολλέγιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε απαρτία επισκέπτεται τη χώρα μας, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Π.Καρβούνης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα.
«Η άφιξη στην Αθήνα του συνόλου των Επιτρόπων της ΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Barroso έχει ιδιαίτερα ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα αφού με την παρουσία του το ανώτερο εκτελεστικό Όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζει τις σημαντικές θυσίες του Ελληνικού λαού προκειμένου να ξεπεράσει η χώρα την πρωτοφανή κρίση» τονίζει ο κ.Καρβούνης, ο οποίος επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έχει τώρα την ευκαιρία να ενισχύσει τους αγώνες των πολιτών της απαντώντας με μια επιτυχημένη διεξαγωγή της Ευρωπαϊκής Προεδρίας στις όποιες υπερβολές και εκ των προτέρων αρνητικές τοποθετήσεις λαμβάνει από μερίδα των ξένων μέσων ενημέρωσης».
«Με την ανάληψη της Προεδρίας από την Ελλάδα, η ΕΕ αποδεικνύει περίτρανα ότι αναγνωρίζει την ισότιμη θεσμική θέση της χώρας μας στους κόλπους της Ευρώπης, ενώ εκδηλώνει την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της σε όλα όσα η Ελλάδα σταθερά αντιπροσωπεύει από την έναρξη της συνύπαρξης της στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα» υπογραμμίζει ο κ.Καρβούνης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης