Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Γερμανός ΥΠΕΞ Frank-Walter Steinmeier - Άμεση λύση για το χρέος θα ζητήσουν Σαμαράς, Βενιζέλος

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Γερμανός ΥΠΕΞ Frank-Walter Steinmeier - Άμεση λύση για το χρέος θα ζητήσουν Σαμαράς, Βενιζέλος
Αυξημένο το γερμανικό ενδιαφέρον για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ
Στην Αθήνα θα βρεθεί εκτάκτως την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier, προκειμένου να έχει επαφές τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ομόλογό του, Ευάγγελο Βενιζέλο.  
Κατά τις πληροφορίες, ο Steinmeier θα έχει πρώτα συνομιλίες με τον κ. Βενιζέλο - το απόγευμα της Πέμπτης - και στη συνέχεια θα δει τον κ. Σαμαρά, την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το Βήμα, η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών αποκτά βαρύνουσα σημασία για πολλούς λόγους. Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο τιμόνι της προεδρίας της ΕΕ για τους επόμενους έξι μήνες και είναι εύλογο η Γερμανία να επιθυμεί να ενημερωθεί για τους στόχους της ελληνικής πλευράς.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να θέσουν στον Γερμανό αξιωματούχο θέμα άμεσης λύσης για το ελληνικό χρέος, ιδίως μετά τη σημερινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, σύμφωνα με την οποία είναι εφικτή μια λύση για τη μείωση του ελληνικού χρέους, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014.
Ο Steinmeier θα βρεθεί στην Ελλάδα λίγα μόλις 24ωρα μετά το προκλητικό δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel πως η Ελλάδα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα αποτυχημένο κράτος που θυμίζει Πακιστάν και Αφγανιστάν.
Όπως ανέφερε από χθες το www.bankingnews.gr, κατά της Ελλάδας βάλλει εκ νέου ο συνήθης ύποπτος, το γερμανικό περιοδικό Spiegel, υποστηρίζοντας πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας έχει εισέλθει σε περίοδο... επικίνδυνης στασιμότητας.
Μάλιστα το γερμανικό περιοδικό επιρρίπτει ευθύνες και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντάς τον... κατά φαντασίαν θεραπευμένο (!), υπονοώντας πως η ελληνική πλευρά τείνει να μιλά για ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία επί της ουσίας δεν υπάρχει!
Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, σε νέο δημοσίευμά του το περιοδικό "Η Ελλάδα, ένα κράτος μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα; Μήπως είναι είναι αποτυχημένο κράτος, όπως είναι το Αφγανιστάν και το Πακιστάν;".
Σύμφωνα με το Spiegel, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών θεωρούν μονόδρομο ένα τρίτο δάνειο για την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η Αθήνα θα χρεαστεί νέα βοήθεια ύψους 8-10 δισ. ευρώ...
Αναφερόμενο προσωπικά στον κ. Σαμαρά, το περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υπόσχεται με αυτοπεποίθηση μία προεδρία της ελπίδας, μιλώντας φυσικά για τη χώρα του...".
"Τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η Αθήνα για την οικονομία της Ελλάδας εξυπηρετούν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ένα νέο haircut στο χρέος", προσθέτει το περιοδικό.
"Πίσω από αυτούς τους αριθμούς η Ελλάδα παραμένει αυτό που ήταν: μία χώρα χωρίς κράτος, τουλάχιστον χωρίς αποτελεσματικό κράτος", καταλήγει το Spiegel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης