Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απορρίφθηκε η ελληνοκυπριακή πρόταση για κοινή διακήρυξη στο Κυπριακό

Απορρίφθηκε η ελληνοκυπριακή πρόταση για κοινή διακήρυξη στο Κυπριακό
"Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τη διαδικασία να καταλήξει σε αδιέξοδο", επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου
Συνεχίζεται το αδιέξοδο στο Κυπριακό, καθώς, η τουρκοκυπριακή πλευρά  απέρριψε σήμερα την τελευταία πρόταση του κύπριου προέδρου, Ν. Αναστασιάδη, για κοινή διακήρυξη και επανέναρξη των συνομιλιών για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.
Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Στυλιανίδης, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος απέστειλε επιστολή στον γγ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις, την οποία και ανέγνωσε στα μέλη του Συμβουλίου.
Η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε και προγραμματίστηκε νέα συνεδρία στις 24 Ιανουαρίου, πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης. «Ο διεθνής παράγοντας αναγνωρίζει πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για επανέναρξη του διαλόγου. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τη διαδικασία να καταλήξει σε αδιέξοδο», επεσήμανε ο εκπρόσωπος.
Όσον αφορά στην άφιξη του Αλεξάντερ Ντάουνερ στις 12 Ιανουαρίου, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ θα φέρει κάποια νέα πρόταση.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης