Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άρθρο - παρέμβαση του Ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη στο Focus - «Αγαπητοί Γερμανοί... δώστε επιτέλους λεφτά στους Έλληνες!»

Άρθρο - παρέμβαση του Ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη στο Focus - «Αγαπητοί Γερμανοί... δώστε επιτέλους λεφτά στους Έλληνες!»
Το Βερολίνο να να προχωρήσει σε λύσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα «να αναπνεύσει»
Την ανάγκη αναγνώρισης της προόδου της Ελλάδας ζητά με άρθρο - παρέμβασή του στο γερμανικό περιοδικό Focus, o ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γ. Χατζημαρκάκης.
«Αγαπητοί Γερμανοί, δώστε επιτέλους λεφτά στους Έλληνες!», είναι ο τίτλος του επίμαχου άρθρου.
Ο κ. Χατζημαρκάκης ζητά να αναγνωριστεί η πρόοδος που έχει σημειώσει η Αθήνα στην κατεύθυνση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και καλεί τη Γερμανία να προχωρήσει σε λύσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα «να αναπνεύσει», τουλάχιστον με αναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής βοήθειας.
«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Α. Σαμαράς επικρίνει την ελλιπή αναγνώριση των προσπαθειών των Ελλήνων. Έχει δίκιο. Η χώρα έχει κάνει πολλά. Η τρόικα θα έπρεπε επιτέλους να διαπραγματευθεί εκ νέου ευνοϊκούς για την Ελλάδα όρους», σημειώνει ο κ. Χατζημαρκάκης και υπενθυμίζει ότι πρόσφατα η Καγκελάριος A. Merkel εξέφρασε τον σεβασμό της προς την Ελλάδα.
«Πράγματι έχουν προχωρήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, μέσω της ψήφισης νομοσχεδίων για τη φοροδιαφυγή, το συνταξιοδοτικό και το σύστημα υγείας», προσθέτει και αναφέρεται στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανταγωνιστικότητα, βάσει της οποίας η Ελλάδα βελτίωσε την κατάταξή της κατά 11 θέσεις.
Ο κ. Χατζημαρκάκης αναγνωρίζει ωστόσο ότι το πρόβλημα είναι ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν αντιλαμβάνεται την πρόοδο, λόγω της ύφεσης και της στασιμότητας στην αγορά εργασίας. Η χώρα χρειάζεται κίνητρα ώστε να επέλθει η ανάπτυξη, τονίζει ο ευρωβουλευτής και υπενθυμίζει ότι και η Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μπόρεσε να ορθοποδήσει μέσω ενός Σχεδίου Μάρσαλ.
Ο κ. Χατζημαρκάκης επαναλαμβάνει την ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα «λίγος αέρας να αναπνεύσει», για να προσθέσει ότι, δεδομένων των μεταρρυθμίσεων που έχει προχωρήσει η χώρα «το λιγότερο που θα της άξιζε θα ήταν μια αναδιαπραγμάτευση των όρων για τη χορήγηση βοήθειας».
Υπενθυμίζεται εδώ πως ο κ. Χατζημαρκάκης έχει ανακοινώσει πως θα ηγηθεί ο ίδιος πολιτικού σχήματος στην Ελλάδα για τις Ευρωεκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης