Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή) – Θα είμαι υποψήφιος για το Δήμο Αθήνας

Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή) – Θα είμαι υποψήφιος για το Δήμο Αθήνας
Εφόσον δεν υπάρξει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση



Την αποφασιστικότητα του να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο της Αθήνας εξέφρασε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον δεν υπάρξει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση προς το πρόσωπο του, θα μπορέσει να είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας.
Η δήλωση αυτή ήρθε ύστερα από τις δηλώσεις του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γ.Σωτηρέλη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι εάν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα σε βάρος του κ.Κασιδιάρη, αυτός δεν θα μπορέσει να κατέβει στις εκλογές, διότι εκ των υστέρων και εάν εκλεγεί, θα εκπέσει του αξιώματος του.
Στην τοποθέτηση του ο κ.Κασιδιάρης αφού βάλλει κατά του κ.Σωτηρέλη, υπογραμμίζει ότι «ακόμα και αν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα (έστω και χωρίς καμία ένδειξης ενοχής), δεν αλλάζει απολύτως τίποτα εις ότι αφορά τα πολιτικά μου δικαιώματα. Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων εφαρμόζεται μόνο σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα, που σίγουρα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο έτη»
«Ασφαλώς πιστεύω ακόμα πως ενώπιον του ακροατηρίου θα τηρηθούν τα προσχήματα και θα δικαστούμε όχι με βάση τις εντολές των ξεφτιλισμένων της κυβέρνησης, αλλά με βάση στοιχεία και πραγματικά περιστατικά (κάτι που θα σημάνει και την πανηγυρική μας αθώωση). Κλείνοντας τονίζω ότι με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν υφίσταται καμία απολύτως περίπτωση απαγόρευσης της υποψηφιότητάς μου ως Δημάρχου Αθηναίων. Οι εκλογές του Μαΐου ανοίγουν μία νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος, με το γνήσια λαϊκό και εθνικό κίνημα της Χρυσής Αυγής να ανατέλλει πανίσχυρο και πολιτικά κυρίαρχο» υποστηρίζει ο κ.Κασιδιάρης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης