Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όταν μειώνεται ο αριθμός των βουλευτών… οι αντοχές της κυβέρνησης αυξάνονται – Πως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπορούν να κυβερνούν και χωρίς 151 βουλευτές

Όταν μειώνεται ο αριθμός των βουλευτών… οι αντοχές της κυβέρνησης αυξάνονται – Πως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπορούν να κυβερνούν και χωρίς 151 βουλευτές
Οι προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλάζει τον χάρτη των κοινοβουλευτικών ψηφοφοριών


Την ώρα που η ελληνική δικαιοσύνη αποφασίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προφυλακίζει και από έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο κυβερνητικός συνασπισμός της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ισχυροποιείται.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα με την προφυλάκιση των 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλάζει ο χάρτης των κοινοβουλευτικών ψηφοφοριών.
Υπενθυμίζεται ότι προφυλακιστέοι έχουν κριθεί ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας.
Πλέον, με την προφυλάκιση των εν λόγω βουλευτών, η κυβέρνηση μπορεί να περνάει τα κρίσιμα νομοσχέδια, στα οποία η αντιπολίτευση θα καταφεύγει στην ονομαστική ψηφοφορία, με 148 ψήφους.
Αν μάλιστα προφυλακιστούν άλλοι 3 από την Χρυσή Αυγή, όπως αναμένεται, τότε επί συνόλου 291 παρόντων στη Βουλή, θα απαιτούνται 146 ψήφοι για να περάσουν νομοσχέδια, με ονομαστική ψηφοφορία.
Εκτός αυτών των εξελίξεων, πλέον καθίσταται ανέφικτο το να ψηφιστεί κάποια πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, καθώς το όριο των 151 βουλευτών είναι απρόσιτο.
Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αριθμεί πλέον 126 βουλευτές μετά την διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα, που καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετράει 27 βουλευτές, με τελευταία απώλεια την διαγραφή της Θεοδώρας Τζάκρη, που ανεξαρτητοποιήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης