Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κούρκουλας (υφυπ.Εξωτερικών): Η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί από τις γερμανικές αποζημιώσεις

Κούρκουλας (υφυπ.Εξωτερικών): Η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί από τις γερμανικές αποζημιώσεις
Συνεχίζει τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση


Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων παρείχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες, ενώ μόλις έχει την γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ενημερώσει τη Βουλή.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Ν.Μαριά, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την ελληνική προεδρία για να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο, ο κ. Κούρκουλας αντέτεινε ότι η κυβέρνηση δεν πετάει την μπάλα στην εξέδρα, και ότι περιμένει την γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να καθορίσει η Ελλάδα την στρατηγική της.
Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η Ελλάδα, κάθε φορά και με κάθε ευκαιρία, θέτει το θέμα πολιτικά, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος το συζήτησε πρόσφατα, τόσο με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γκίντο Βεστερβέλε, όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, κατά την επίσκεψη τους στη χώρα μας.
«Η Γερμανία έχει εκπληρώσει όλες τις επανορθώσεις που καθόρισε η Επιτροπή του Παρισιού και αρνείται να δώσει στην Ελλάδα αυτά που υποχρεούται. Και μπορεί οι ελληνικές κυβερνήσεις να λένε ότι δεν παραιτούνται αλλά το ερώτημα είναι τι κάνουν» ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Γλέζος, στον οποίο δεν επετράπη από το προεδρείο της Βουλής να πάρει το λόγο επί προσωπικού.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης