Τελευταία Νέα
Πολιτική

Public Issue – Απογοητευμένη, οργισμένη και απαισιόδοξη η ελληνική κοινωνία

tags :
Public Issue – Απογοητευμένη, οργισμένη και απαισιόδοξη η ελληνική κοινωνία
Εκτιμά ότι η κρίση θα διαρκέσει περισσότερο από έξι χρόνια



Εξαιρετικά αρνητικά είναι τα μηνύματα που αποστέλλει η κοινωνία στην κυβέρνηση, τα οποία ενδεχομένως να αποτελούν και μια πρόγευση για το τι μέλλει γενέσθαι στις εκλογές του Μαΐου.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Public Issue που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, τα κύρια χαρακτηριστικά που διακρίνουν την ελληνική κοινωνία είναι η ανασφάλεια, οι χαμηλές προσδοκίες και η απαξίωση του κράτους.
Είναι χαρακτηριστικό πως το 75% των πολιτών δηλώνει ανασφαλές, το 70% εκτιμά ότι τα πράγματα πηγαίνουν στη «λάθος κατεύθυνση» ενώ το 29% των Ελλήνων (το υψηλότερο ποσοστό εκτιμά ότι η οικονομική κρίση θα διαρκέσει περισσότερο από 10 χρόνια.
Ειδικότερα, στην ερώτηση για το μέλλον τους, το 75% δηλώνει ότι αισθάνεται ανασφάλεια, ενώ το αντίθετο δηλώνει το 22%.
Σημειώνεται πως το αμέσως υψηλότερο ποσοστό, συγκεκριμένα το 22% υποστηρίζει ότι η κρίση θα διαρκέσει άλλα 6 με 10 χρόνια.
Ενδεικτικά πάντως είναι και τα ευρήματα σχετικά με τα συναισθήματα των Ελλήνων για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Το 31% δηλώνει ότι νιώθει οργή/αγανάκτηση, το 14% απογοήτευση, το 13% ανησυχία/άγχος, το 10% ντροπή και το 7% λύπη/στενοχώρια.
Επιπλέον, το 43% θεωρεί ότι το κράτος δουλεύει χειρότερα από ότι πέντε χρόνια πριν, ενώ το αντίθετο εκτιμά το 26%.
Στην ερώτηση ποια παράταξη μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση, η Δεξιά ή η Αριστερά, το 41% υποστηρίζει «καμιά από τις δυο», το 25% «η Δεξιά», το 24% «η Αριστερά» το 24% ενώ το 1% απαντά «το κέντρο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης