Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνιακή αντεπίθεση σήμανε ο Σαμαράς με το βλέμμα στην κοινωνία και στην κάλπη του Μαΐου - «Ενέσεις» αισιοδοξίας στους βουλευτές της ΝΔ

Επικοινωνιακή αντεπίθεση σήμανε ο Σαμαράς με το βλέμμα στην κοινωνία και στην κάλπη του Μαΐου - «Ενέσεις» αισιοδοξίας στους βουλευτές της ΝΔ
Δύσκολο παραμένει το εσωτερικό «μέτωπο» για τον πρωθυπουργό
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επικοινωνιακή αντεπίθεση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος και ενόψει των εκλογών του Μαΐου στρέφει το βλέμμα του στο εσωτερικό της χώρας και στην κοινωνία.
Τη στιγμή που οι αρμόδιοι υπουργοί ανακοίνωναν από την Αθήνα πως τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ που έχει εισπράξει το Δημόσιο από τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα θα μοιραστούν σε ανασφάλιστους πολίτες, σε άπορους φοιτητές και σε άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ο κ.Σαμαράς από τις Βρυξέλλες εμφανιζόταν (μπροστά στις κάμερες) να ζητά από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin να μειωθεί η τιμή του φυσικού αερίου στην Ελλάδα.
Κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο κ.Σαμαράς αντί για την Αθήνα κατέληξε στην Κεφαλονιά προκειμένου να βρεθεί κοντά στους πληγέντες του σεισμού.
Αφού επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, έσπευσε να σημειώσει ότι το Κράτος λειτουργεί (είπε χαρακτηριστικά πως ποτέ πριν δεν υπήρξε τέτοια αντίδραση του κρατικού μηχανισμού σε καταστροφή) και να διαβεβαιώσει ότι το Κράτος θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων για να επανέλθουν άμεσα οι φυσιολογικοί ρυθμοί ζωής στο νησί.
Αμέσως μετά ο κ.Σαμαράς μετείχε σε σύσκεψη στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εργασίας όπου και ανακοίνωσε μέτρα ύψους 4,4 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αναφέροντας πως «αυτά είναι μόνο η αρχή».
Η εικόνα του αεικίνητου πρωθυπουργού, ο οποίος μέσα σε ένα 24ωρο πιέζει σε διεθνές επίπεδο για την ωφέλεια των ελληνικών νοικοκυριών, «επιβλέπει» τις καταστροφές και στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας ότι «αντέξαμε», αναζητά λύσεις σε συσκέψεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας (του κύριου προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας) και μοιράζει τα ποσά από τις μίζες σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αποτελεί σαφές δείγμα της επικοινωνιακής στρατηγικής που έχει επιλεγεί ενόψει των εκλογών του Μαΐου.
Της στροφής στην κοινωνία και της μετάδοσης του μηνύματος ότι τα δύσκολα αντιμετωπίζονται και οι καλύτερες ημέρες έρχονται.
Την ίδια εικόνα, την ίδια αισιοδοξία θα επιχειρήσει να εμφυσήσει και στους βουλευτές της ΝΔ κατά τη σημερινή του ομιλία στην Κ.Ο. ο κ.Σαμαράς.
Μέλημα του είναι να αλλάξει το κλίμα της απογοήτευσης και της ηττοπάθειας στους βουλευτές της ΝΔ και να τους πείσει ότι εάν δώσουν τη «μάχη», δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμα και η εκλογική νίκη.
Το ζητούμενο όμως για τον κ.Σαμαρά είναι να αλλάξει την ψυχοσύνθεση της κοινωνίας. Δύο έρευνες χθες έδειξαν ότι οκτώ στους δέκα Έλληνες «βλέπουν» ύφεση και το 2014 ενώ το 66% αναφέρει πως το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στην καθημερινότητα του.
Αυτό είναι και το «στοίχημα» του πρωθυπουργού για τους επόμενους μήνες έως και τις εκλογές (και όχι μόνο). Να πείσει δηλαδή ότι η οικονομική ανάκαμψη είναι πραγματικότητα και όχι θεωρία και ότι μπορεί σύντομα να γίνει αισθητή στην καθημερινότητα των πολιτών.
Το εγχείρημα αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο μπορεί να χαρακτηριστεί, αν ρίξει κανείς μια ματιά στα οικονομικά δεδομένα των νοικοκυριών.
Σε κάθε περίπτωση όμως, και παρά την κριτική που μπορεί να του ασκηθεί, η χθεσινή εμφάνιση του κ.Σαμαρά και οι ενέσεις αισιοδοξίας προς την κοινωνία, μόνο θετικούς πόντους μπορούν να προσδώσουν στο προφίλ του.
Τουλάχιστον σε αυτήν την χρονική συγκυρία.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης