Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ) - Ντροπιαστικά και εξευτελιστικά τα ρεκόρ στην ανεργία των νέων

Δ. Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ) - Ντροπιαστικά και εξευτελιστικά τα ρεκόρ στην ανεργία των νέων
Για έλλειψη προτάσεων και λεκτικές ακροβασίες τον κατηγόρησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης
Για ντροπιαστικά και εξευτελιστικά ρεκόρ στην ανεργία έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, στη Βουλή, στο πλαίσιο σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τον κατηγόρησε για λεκτικές ακροβασίες και έλλειψη προτάσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά «και για την ταμπακέρα, η μπάλα στην εξέδρα και μάλιστα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα την ανεργία των νέων».
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «η χώρα έσπασε επτά ντροπιαστικά και εξευτελιστικά ρεκόρ ανεργίας», προσθέτοντας ότι επί 12 μήνες η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε ανεργία στην Ευρώπη, κάτι που δεν συνέβη «ούτε ύστερα από μεγάλες εθνικές καταστροφές».
Παράλληλα, έκανε λόγο και για ρεκόρ στα επιδόματα ανεργίας, προσθέτοντας ότι η χώρα μας χορηγεί το χαμηλότερο επίδομα ανεργίας σε όλη την Ευρώπη.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, χαρακτήρισε
«προγράμματα ξεμουδιάσματος ανέργων νέων» τα υφιστάμενα προγράμματα απασχόλησης, τονίζοντας ότι με τις εξαγγελθείσες δράσεις επιχειρείται να δημιουργηθεί τεχνητή κινητικότητα εν όψει ευρωεκλογών.
Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, καταλόγισε λεκτικές ακροβασίες στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων.
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «και για την ταμπακέρα, η μπάλα στην εξέδρα και μάλιστα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα την ανεργία των νέων».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν θέλει να ωραιοποιήσει τα πράγματα όμως, όπως τόνισε, «το προνόμιο να γίνετε τιμητές της ευαισθησίας δεν σας το παραχωρώ γιατί χρησιμοποιείτε την ευαισθησία και δεν την υπηρετείτε».
«Η καθίζηση της απασχόλησης δεν οφείλεται μόνο στην κρίση αλλά σε προϋπάρχουσες δυσκαμψίες», τόνισε ο κ. Βρούτσης και εκτίμησε ότι «αν όλες οι μεταρρυθμίσεις είχαν γίνει εγκαίρως, οι επιπτώσεις θα ήταν πιο διαχειρίσιμες και η ανεργία μικρότερη. Άρα πληρώνουμε την αδράνεια που υπήρξε άλλες εποχές», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης