Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενεργότερη εμπλοκή της Ε.Ε. για επίλυση του Κυπριακού ζητά ο H. Swoboda

Ενεργότερη εμπλοκή της Ε.Ε. για επίλυση του Κυπριακού ζητά ο H. Swoboda
Αναφερόμενος στην τρόικα σημείωσε ότι υπάρχει ήδη μια κατοχή στην Κύπρο, η τουρκική, δεν χρειάζεται άλλη
Ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού ζήτησε ο πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Hannes Swoboda, ο οποίος έγινε δεκτός από τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
Μάλιστα, τόνισε ότι για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να διοριστεί από την Ε.Ε.  μια διακεκριμένη προσωπικότητα.
Ο κ. Swoboda δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολιτική της τρόικας στη Κύπρο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει «ήδη μία κατοχή στην Κύπρο, η τουρκική και δεν χρειάζεται άλλη».
Μάλιστα, επανέλαβε τη θέση του για κατάργηση της τρόικας, θέμα που όπως ανέφερε πρέπει να συζητηθεί σύντομα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Όσον αφορά τη συνάντησή του με τον κύπριο πρόεδρο σημείωσε ότι συζητήθηκε το θέμα των ευρωεκλογών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι θα ήταν πολύ υποβοηθητικό αν συμμετείχαν σε αυτές και οι Τουρκοκύπριοι και πρόσθεσε ότι συζητήθηκε η δυνατότητα να έρθουν παρατηρητές για τις εκλογές για να διαβεβαιώσουν τους Τουρκοκύπριους ότι όλα βαίνουν καλώς.
«Το να υπάρχει εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ήταν, επίσης, ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ενότητας της Κύπρου», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης