Τελευταία Νέα
Πολιτική

H. Swoboda - Οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού να συνεχιστούν χωρίς την «ομπρέλα» των εγγυητριών δυνάμεων

H. Swoboda - Οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού να συνεχιστούν χωρίς την «ομπρέλα» των εγγυητριών δυνάμεων
Σε σχέση με την οικονομία, ο Swoboda είπε ότι πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικας δεν είναι δίκαιες και εξέφρασε την άποψη ότι η Κύπρος είναι σημαντική για την Ένωση
Οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού πρέπει να συνεχιστούν, χωρίς την «ομπρέλα» εγγυητριών δυνάμεων, δήλωσε σε συνέντευξη του στο κυπριακό κανάλι Σίγμα, ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Hannes Swoboda, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.
Ο αυστριακός πολιτικός διατύπωσε παράλληλα τη θέση ότι η λύση του κυπριακού αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τον Dervis Eroglu να επιβιώσει πολιτικά.
Σε σχέση με την οικονομία, ο Swoboda είπε ότι πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικας δεν είναι δίκαιες και εξέφρασε την άποψη ότι η Κύπρος είναι σημαντική για την Ένωση.
Τόνισε παράλληλα ότι η ΕΕ πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα κράτη – μέλη με οικονομικά προβλήματα.
Ο κ. Swoboda υπογράμμισε ότι η σωστή συνεργασία μεταξύ Κύπρου –ΕΕ, σε συνδυασμό με τα έσοδα που θα προκύψουν από το Φυσικό Αέριο, θα ενισχύσουν την οικονομία της Κύπρου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης