Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Δέσμη μέτρων για τους αγρότες - Η κυβέρνηση τους οδηγεί στην οριστική εξόντωση

ΣΥΡΙΖΑ - Δέσμη μέτρων για τους αγρότες - Η κυβέρνηση τους οδηγεί στην οριστική εξόντωση
Η κυβέρνηση παραδίδει τον πρωτογενή τομέα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, καταγγέλλει η Κουμουνδούρου
Κατά της κυβέρνησης βάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, κάνοντας λόγο για εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών και παράδοση του πρωτογενή τομέα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Παράλληλα, δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των αγροτών, ενώ προχωρά και σε δεσμεύσεις για δέσμη μέτρων στην κατεύθυνση της διασφάλισης της επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών και της ανόρθωσης της αγροτικής οικονομίας.
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «οι αγροτικές κινητοποιήσεις που κορυφώνονται σε όλες τις περιοχές της χώρας αποκαλύπτουν ότι το succes story του κ. Σαμαρά και της μνημονιακής συγκυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η οριστική εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών και η παράδοση του πρωτογενή τομέα στα μεγάλα επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα».
Στην ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι «ο αγροτικός κόσμος βυθίζεται στην απόγνωση αδυνατώντας να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις χαμηλές τιμές παραγωγού, στην ανεξέλεγκτη δράση των μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων, στην έλλειψη ρευστότητας μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ, καθώς στις απειλές πλειστηριασμών από τις τράπεζες. Τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό κόσμο αποτελεί η άγρια φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια».
Παράλληλα, δηλώνει ότι βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις στο πλευρό των αγροτών, ώστε το αγροτικό κίνημα, ενωτικά και μαχητικά, με συμπαράταξη με τους αγώνες των εργαζομένων, να σταματήσει την αποδιάρθρωση του πρωτογενή τομέα και της υπαίθρου, να ανατρέψει την συγκυβέρνηση της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής και να ανοίξει το δρόμο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Σε αυτό το πλαίσιο, το κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για μια δέσμη άμεσων μέτρων με άξονες: την άμεση μείωση του κόστους παραγωγής και την εξυγίανση του συστήματος εμπορίας με στόχο τη μείωση ψαλίδας τιμών παραγωγού καταναλωτή.
Ακόμη, την παροχή ρευστότητας με δημόσια αγροτική τράπεζα, αναστολή πλειστηριασμών και ρύθμιση αγροτικών χρεών, την εφαρμογή ενός δίκαιου, απλού και αποτελεσματικού συστήματος φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος, τη στήριξη νεοεισερχόμενων στην αγροτική παραγωγή, αλλά και τη διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των απασχολούμενων στη γεωργία.
Επίσης, τη στήριξη του συνεργατισμού και εναλλακτικών σχημάτων κοινωνικής οικονομίας, αλλά και τον δημόσιο στρατηγικό σχεδιασμό και τον δημοκρατικό εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του, σε όφελος των κοινωνικών αναγκών.
Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε κοινό μέτωπο ιδίως μεταξύ των αγροτών του Νότου, τη ριζική αναθεώρηση της ΚΑΠ και την αναθεώρηση των διμερών συμφωνιών της Ε.Ε. με τρίτες χώρες, με στόχο την προστασία των στρατηγικού χαρακτήρα αγροτικών προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης