Τελευταία Νέα
Πολιτική

State Department – Παραγωγικές οι συναντήσεις της Nuland στην Ελλάδα

State Department – Παραγωγικές οι συναντήσεις της Nuland στην Ελλάδα
Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Αθήνα για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάπτυξη



«Παραγωγικές συναντήσεις» με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών είχε στην Αθήνα η Αμερικανίδα βοηθός υπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Victoria Nuland, ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του State Department, Jennifer Psaki.
Αναφερόμενη στην επίσκεψη της κας.Nuland στην Αθήνα, η Psaki επεσήμανε ότι «κατά τις συναντήσεις της εξέφρασε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάπτυξη, διμερές εμπόριο και επενδύσεις και συζήτησαν μια σειρά από περιφερειακά θέματα».
Σε ερώτηση για το εάν η κα.Nuland κατά την επίσκεψή της στη Λευκωσία, «έδωσε κάποιες ιδέες» ή «υπήρξε προσωπική εμπλοκή» της στη διαδικασία για να συμφωνηθεί η Κοινή Δήλωση (μεταξύ των δυο κοινοτήτων), δεν υπήρξε απάντηση.
«Συζήτησαν ένα εύρος ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των διμερών μας σχέσεων και βημάτων για την εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων» είπε η Psaki, αναφερόμενη στη συνάντηση της Nuland με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδη, προσθέτοντας ότι «επίσης, συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Έρογλου».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης