Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δράση - Η επίσημη χρεοκοπία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποκρύπτεται από τον ελληνικό λαό εδώ και έναν χρόνο

Δράση - Η επίσημη χρεοκοπία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποκρύπτεται από τον ελληνικό λαό εδώ και έναν χρόνο
Άνω των 270 εκατ.  ευρώ τα δάνεια των δύο κομμάτων
Ο Επίτροπος κ. Almunia απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης, ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη και της Προέδρου της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου Sharon Bowles, αποκάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν σταματήσει από τις αρχές του 2013 να εξυπηρετούν την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων που έχουν λάβει αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δράση.
Η επίσημη χρεοκοπία των δύο κομμάτων, η οποία αποκρύπτεται από τον ελληνικό λαό εδώ και έναν χρόνο, θα οδηγήσει σε ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τον φορολογούμενο πολίτη, μια που κατά κύριο λόγο αφορά κρατικές τράπεζες (η πλειοψηφία των σχετικών δανείων είχε ληφθεί από την Αγροτική) τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση και προσθέτει ότι «τα συνολικά δάνεια των δύο κομμάτων ξεπερνούν τα 270 εκ. ευρώ»
Ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης, που άνοιξε πρώτος το θέμα με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2011 και συνέχισε να το αναδεικνύει με συνέπεια σε όλο το διάστημα που μεσολάβησε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα δύο κόμματα συνέχισαν να αυξάνουν τον δανεισμό τους το 2012 (όπως προκύπτει από τον ισολογισμό της Νέας Δημοκρατίας του έτους εκείνου), ακόμα και αφού είχαν δημόσια παραδεχθεί ότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, αφού τα επισφαλή δάνεια ελήφθησαν εις βάρος των κρατικών τραπεζών, δηλαδή εις βάρος των φορολογουμένων» καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης