Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Έλληνας πρέσβης των ΗΠΑ στην «Washington Time» - Αναγκαία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – «Όπλο» της Ελλάδας το πλεόνασμα

Ο Έλληνας πρέσβης των ΗΠΑ στην «Washington Time» - Αναγκαία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – «Όπλο» της Ελλάδας το πλεόνασμα
Επιμήκυνση χρέους κατά 30 ή 50 χρόνια
Την ανάγκη ενός haircut στο ελληνικό χρέος υπογράμμισε ο Έλληνας πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Washington Time», ο Έλληνας πρέσβης υπογράμμισε την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας μάλιστα, πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα βοηθήσει να καμφθούν οι αντιρρήσεις των Ευρωπαίων.
«Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα της Ελλάδας, το 2013, θα μπορούσε να μεταβάλει την ευρύτερη στάση της Ευρώπης έναντι της Αθήνας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Συμπληρώνοντας, αποκάλυψε πως η προσδοκία είναι ότι η τρόικα, που παρείχε τα δάνεια στην Ελλάδα με την υποχρέωση μεγάλων δημοσιονομικών περικοπών και αύξησης της φορολογίας, θα εξετάσει την επιμήκυνση του χρόνου για την αποπληρωμή του χρέους.
«Μία προσέγγιση θα ήταν η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής από τα 30 στα 50 χρόνια. Μια εξίσου ενδιαφέρουσα εξέλιξη θα ήταν η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που παρείχαν οι πιστωτές» εξήγησε.
Παράλληλα, ο Χρίστος Παναγόπουλος κατέστησε αναγκαία την αποκλιμάκωση της λιτότητας, καθώς όπως εξήγησε, «το πρώτο δημοσιονομικό πλεόνασμα που επιτυγχάνει η Ελλάδα, τα τελευταία δέκα και περισσότερα χρόνια, πρέπει να βοηθήσει αποφασιστικά στο να πείσει τους διεθνείς πιστωτές της για την χαλάρωση ορισμένων από τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα».
Όσον αφορά την άνοδο της Χρυσής Αυγής, έκανε λόγο για ένα φαινόμενο που συνδέεται άμεσα με την οικονομική και κοινωνική κρίση», καθώς όπως διέτεινε, «είμαι σχεδόν 60 ετών και δεν συνάντησα ποτέ ένα Ναζί στη χώρα μου, μια χώρα που πολέμησε, με όλη της την ψυχή, τον φασισμό και τους Ναζί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης