Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) - Απόλυτα εφικτή λύση το haircut στο ελληνικό χρέος - «Κατεστραμμένη χώρα» η Ελλάδα - Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) - Απόλυτα εφικτή λύση το haircut στο ελληνικό χρέος - «Κατεστραμμένη χώρα» η Ελλάδα - Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά
Θετικό ότι ανοίγει η συζήτηση για το haircut με τους Ευρωπαίους εταίρους
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «κατεστραμμένη χώρα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί ως προεκλογικό τετελεσμένο ενδεχόμενη συμφωνία της σημερινής κυβέρνησης με την τρόικα, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής Αλέξης Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό του σε διημερίδα που πραγματοποιείται στην Αθήνα από τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην «προεκλογική Ελλάδα», ενώ μεταξύ των άλλων σημείωσε πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει την νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μια νέα συμφωνία με τους δανειστές, η οποία ενδεχομένως να δεσμεύει τη χώρα για πολλές δεκαετίες και τόνισε ότι για κάτι τέτοιο αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο λαός.
Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα για νίκη του κόμματός του στις ευρωεκλογές, ανέφερε ότι η επερχόμενη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι σημαντική για όλη την Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει άνοδος των αριστερών δυνάμεων σε όλη την Ε.Ε.
Υπογράμμισε ακόμη ότι η αλλαγή συσχετισμών στην Ε.Ε. θα είναι κρίσιμη και για την Ελλάδα, γιατί μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή των πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα μας.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του για ευρωπαϊκή διάσκεψη σχετικά με το χρέος, είπε ότι είναι η μόνη βιώσιμη λύση που μπορεί να δώσει προοπτική και να αναδείξει την αξία της αλληλεγγύης στην Ε.Ε. Υπό το πρίσμα αυτό, σημείωσε, ο Μάιος μπορεί και πρέπει να είναι ο Μάιος των λαών της Ευρώπης και γι' αυτούς τους λόγους είναι κρισιμη η ψήφος των ευρωεκλογών.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στο χθεσινό δημοσίευμα της Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι στα σενάρια που επεξεργάζεται ο Wolfang Schaeuble συμπεριλαμβάνεται και το ενδεχόμενο νέου haircut στο ελληνικό χρέος, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Είναι θετικό ότι ανοίγει μια τέτοια συζήτηση με τους Ευρωπαίους εταίρους που μέχρι πρότινος απέρριπταν αυτό το σενάριο και τώρα πια να το συζητούν», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «είναι μία απόλυτα εφικτή λύση και προς την σωστή κατεύθυνση η διαγραφή μέρους του χρέους».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε τέλος και στις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και η τυφλή βία δεν αποτελεί λύση.
Μάλιστα, όπως επισήμανε είναι αδιανόητο να επικροτείται εμμέσως η βία ως επιλογή που μπορεί να δώσει λύση από μέρους της ευρωπαϊκής ηγεσίας και πρόσθεσε ότι η δημοκρατία είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο και σήμερα πρέπει να δηλώσουμε με έμφαση ότι μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για το μέλλον της Ουκρανίας είναι ο λαός της, χωρίς βία και ανάμειξη τρίτων. Υπό το πρίσμα αυτό, κάλεσε την Ε.Ε. «να μην ρίχνει λάδι στη φωτιά με επιβολή κυρώσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης