Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρ. Δούρου - Η οικονομική κρίση πλήττει πολιτικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα

Ρ. Δούρου - Η οικονομική κρίση πλήττει πολιτικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα
Τα δικαιώματα στην εργασία,στην παιδεία, στην υγεία ακόμα και στην στέγαση υπνομεύονται
Την αμφισβήτηση και υπονόμευση στοιχειωδών δικαιωμάτων ως επίπτωσης της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου,  σε παρέμβαση της στην διημερίδα της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL.. Κρίση που πλήττει πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά δικαιώματα.
«Η οικονομική κρίση που πλήττει πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά δικαιώματα. Πλέον αμφισβητούνται ευθέως και υπονομεύονται συστηματικά στοιχειώδη δικαιώματα. Το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην παιδεία, το δικαίωμα στην υγεία. Ακόμη και το δικαίωμα στην κατοικία. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα χιλιάδες νοικοκυριά απειλούνται με την απώλεια της πρώτης κατοικίας λόγω αδυναμίας τους να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους στις τράπεζες» τόνισε η βουλευτής.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι η μνημονιακή κυβέρνηση κατήργησε τον βασικό θεσμό κοινωνικής στεγαστικής πολιτικής, τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), βάσει των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων. ο ΟΕΚ «περίσσευε» για τη μνημονιακή κυβέρνηση.
Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση την κατηγόρησε ότι η λογική του νόμου και του συντάγματος είναι φανερό ότι δεν είναι αυτή της παρούσας κυβέρνησης, η οποία, υπηρετεί πλήρως τη νέα εθνική ιδέα, αυτή του πρωτογενούς πλεονάσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης