Τελευταία Νέα
Πολιτική

"Βολές" Κουβέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ - "Όσοι πιστεύουν ότι αύριο σκίζουν το μνημόνιο, να επιλέξουν επιστροφή στη δραχμή"

Παράλληλα καταλόγισε στην κυβέρνηση "πολιτική βλακεία"
Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ,  εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστερά, Φώτης Κουβέλης.
«Εγώ δεν ψήφισα κανένα Μνημόνιο, ούτε μεσοπρόθεσμα, ούτε εφαρμοστικούς νόμους, αλλά αν κάποιοι πιστεύουν ότι αύριο σκίζουν το Μνημόνιο, καλύτερα να επιλέξουν το plan B, την επιστροφή στη δραχμή», είπε ο Φώτης Κουβέλης, κατά την επίσκεψη του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης.
Χαρακτήρισε "λάθος" την άποψη ότι δεν θα μας έδιωχναν από το ευρώ, διότι θα κατέρρεε η Ευρωζώνη και τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας αναλαμβάνοντας την πατριωτική της ευθύνη, επειδή η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει ουσιαστικά και υπήρχε ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει και τυπικά.
Για το κλίμα που επικρατεί σε βάρος της Ελλάδας ο κ. Κουβέλης είπε ενδεικτικά ότι από ευγένεια δεν τον βρίζουν στις συναντήσεις που κάνει στο εξωτερικό.
"Θα μου ήταν εύκολο να εκβιάσω με το 6,3%", αλλά δεν επέλεξα να ιππεύσω πάνω στο κύμα της αγανάκτησης, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού", σημείωσε ο κ. Κουβέλης και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, λέγοντας πως ένας από αυτούς ήταν και το φορολογικό, διότι άλλα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και άλλα έκανε.
Σε ότι αφορά στο χρέος επισήμανε πως αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση, δεν θα μπορέσει ποτέ να το εξυπηρετήσει η χώρα μας. Γι αυτό είπε ότι χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση με στόχο να υπάρξει χρονική επιμήκυνση, μεταφορά μέρους του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω των ευρωομολόγων, και περικοπή μέρους του χρέους.
Παράλληλα καταλόγισε στην κυβέρνηση "πολιτική βλακεία" σε ότι αφορά στην πολιτική της στο Ασφαλιστικό και είπε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση και περιμένει.
Για τα φορολογικά πρόστιμα τόνισε ότι είναι "έξω από κάθε συνταγματική ανοχή" και υπογράμμισε: "Εχω αρχίσει να έχω ανασφάλεια δικαίου βλέποντας τους φορολογικούς νόμους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης