Γκρίζες γραμμές για το μέλλον της ελληνικής αγελαδοτροφίας εντοπίζει ο υφυπουργός στο κείμενο του ΟΟΣΑ
Έντονες επιφυλάξεις για το περιεχόμενο της έκθεσης του ΟΟΣΑ για το φρέσκο γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο εξέφρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο υφυπουργός μιλώντας στο «Kontra Channel» υποστήριξε ότι στο κείμενο του ΟΟΣΑ υπάρχουν γκρίζες γραμμές για το μέλλον της ελληνικής αγελαδοτροφίας καθώς, όπως σημείωσε, η ίδια η έκθεση λέει ότι δεν μπορεί να υπολογίσει τη σχέση κόστους-οφέλους από την ενδεχόμενη απελελευθέρωση του χρόνου ζωής του γάλακτος.
«Εάν η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν μπορεί να υπολογίσει το κόστος, ενώ η αγελαδοτροφία βαίνει μειούμενη, γιατί έχουμε μια σειρά διαρθρωτικών προβλημάτων στην ελληνική κτηνοτροφία, θα δώσουμε ένα ακόμα χτύπημα στην αγελαδοτροφία με αυτές τις αποφάσεις; Και μετά θα έρθουμε και θα πούμε έκανε λάθος στην εκτίμησή της η έκθεση του ΟΟΣΑ, συγνώμη!» διερωτήθηκε τασσόμενος στο πλευρό των αγελαδοτρόφων.
Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίστηκε αντίθετος και στις προτάσεις του ΟΟΣΑ για την παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλα και την ανάμειξη του ελληνικού ελαιολάδου με σπορέλαια.
www.bankingnews.gr
Ο υφυπουργός μιλώντας στο «Kontra Channel» υποστήριξε ότι στο κείμενο του ΟΟΣΑ υπάρχουν γκρίζες γραμμές για το μέλλον της ελληνικής αγελαδοτροφίας καθώς, όπως σημείωσε, η ίδια η έκθεση λέει ότι δεν μπορεί να υπολογίσει τη σχέση κόστους-οφέλους από την ενδεχόμενη απελελευθέρωση του χρόνου ζωής του γάλακτος.
«Εάν η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν μπορεί να υπολογίσει το κόστος, ενώ η αγελαδοτροφία βαίνει μειούμενη, γιατί έχουμε μια σειρά διαρθρωτικών προβλημάτων στην ελληνική κτηνοτροφία, θα δώσουμε ένα ακόμα χτύπημα στην αγελαδοτροφία με αυτές τις αποφάσεις; Και μετά θα έρθουμε και θα πούμε έκανε λάθος στην εκτίμησή της η έκθεση του ΟΟΣΑ, συγνώμη!» διερωτήθηκε τασσόμενος στο πλευρό των αγελαδοτρόφων.
Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίστηκε αντίθετος και στις προτάσεις του ΟΟΣΑ για την παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλα και την ανάμειξη του ελληνικού ελαιολάδου με σπορέλαια.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών