Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αισιόδοξος για λύση του Κυπριακού ο γ.γ. του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon

Αισιόδοξος για λύση του Κυπριακού ο γ.γ. του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon
Ευελπιστώ ότι οι δύο πλευρές, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, θα προσπαθήσουν για μια συνολική διευθέτηση, ώστε η Κύπρος να επανενωθεί και πάλι, ανέφερε σε μήνυμά του
Αισιόδοξος ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο θα καταλήξουν σε λύση του Κυπριακού και επανένωση του νησιού δηλώνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon, με μήνυμά του με την ευκαιρία της σημερινής 50χρονης επετείου από την ίδρυση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).
Στο μήνυμά του ο γ.γ. του ΟΗΕ αναφέρει ότι «στις 4 Μαρτίου 1964, το Συμβούλιο Ασφαλείας, με το ψήφισμα 186 (1964), έδωσε την εντολή στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ να συμβάλει στην επιστροφή σε κανονικές συνθήκες, μετά τη βία και την αιματοχυσία μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας στην Κύπρο. Κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη επανάληψης της διαμάχης, συμβάλλοντας στην επίλυση των θεμάτων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των Κυπρίων σε ολόκληρο το νησί».
Με την ευκαιρία αυτή, σημειώνει ο κ. Ban Ki-Moon, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τις 32 χώρες που έχουν συμβάλει είτε με στρατεύματα είτε με αστυνομία είτε και με τα δύο για την αποστολή και τις ειρηνευτικές δυνάμεις τους, αλλά και αποτίει φόρο τιμής στους 184 ειρηνευτές οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους για την υποστήριξη της ειρήνης στην Κύπρο.
Παράλληλα, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι αυτή η πεντηκοστή επέτειος θα δώσει την τόσο αναγκαία ώθηση στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για μια συνολική διευθέτηση του μακράς διαρκείας κυπριακού προβλήματος, σημειώνοντας: «Ευελπιστώ ότι κατά την προσεχή περίοδο οι δύο πλευρές, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, θα προσπαθήσουν για μια τέτοια συνολική διευθέτηση, ώστε η Κύπρος να επανενωθεί και πάλι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης