Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) – Δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή - Άλλο η εγκληματική οργάνωση, άλλο η ενοχοποίηση απόψεων

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) – Δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή - Άλλο η εγκληματική οργάνωση, άλλο η ενοχοποίηση απόψεων
Να αποκαλύψουμε τις προθέσεις και τους εκλογικούς σχεδιασμούς της ΝΔ

(upd) Την άποψη ότι δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης.
«Άλλο η εγκληματική οργάνωση και δράση, και άλλο η ενοχοποίηση των απόψεων και των ιδεών» είπε ο κ.Σκουρλέτης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ.
«Περιμένουμε τη δικαστική εξέλιξη. Η προστασία των δικαιωμάτων είναι κεκτημένο για τον οποιοδήποτε» ανέφερε ο κ.Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι όλες οι εκτιμήσεις για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ζήτημα της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έπεσαν έξω.
Όπως είπε ο κ.Σκουρλέτης, κατά την χθεσινή πολύωρη συζήτηση στο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε βαθύς προβληματισμός, αλλά τελικά αποφασίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών.
«Χρειάζεται πολιτική αντιμετώπιση και ανάγκη να αποκαλύψουμε τις προθέσεις και τους εκλογικούς σχεδιασμούς της ΝΔ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κυβέρνηση μπορεί να θέλει να πάμε στις εκλογές με προφυλακισμένους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, από ‘κει και πέρα δημιουργούνται τεράστια ζητήματα» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «πρέπει να μπορούν δια επιστολικής ψήφου να ψηφίζουν άνθρωποι που δεν τους έχουν απαγορευθεί τα πολιτικά δικαιώματα».
Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Μιχελογιαννάκης λέει "όχι" στην άρση ασυλίας του συνόλου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς όπως αναφέρει, σε τρεις περιπτώσεις θα ψηφίσει «παρών» καθώς «σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία των εκατοντάδων σελίδων, την οποία μελέτησα, τρεις βουλευτές της Χ.Α. δεν ενέχονται πουθενά»
«Άρα, άρση ασυλίας σε όσους πρέπει να δικαστούν και για τα υπόλοιπα ας αφήσουμε το λαό να κρίνει. Διαφορετικά, αν αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κρίνει τη δημοκρατία, πιθανόν να ζήσουμε στιγμές που π.χ. το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ να διώκονται ως παράνομα κόμματα. Στη δικαιοσύνη το έγκλημα, στο λαό η δημοκρατία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Μιχελογιαννάκης.
Ο κ.Μιχελογιαννάκης υπογραμμίζει ότι, «τα ποινικά αδικήματα για τα οποία διώκεται η Χρυσή Αυγή θα τα εξετάσει η δικαιοσύνη», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το ιδεολογικό πρόσημο της Χρυσής Αυγής δεν είναι θέμα νομικό, αλλά δημοκρατίας. Άρα, αν βγάλεις παράνομο το κόμμα, οφείλεις να στείλεις στην δικαιοσύνη τα χιλιάδες μέλη του».
«Το άρθρο 29 του Συντάγματος αναφέρει ότι νόμιμα μπορεί κάποιος να ιδρύσει και να συμμετάσχει σε κόμμα, αρκεί να προάγει την δημοκρατία. Τα κόμματα κρίνονται και έτσι πρέπει, μόνο από το λαό, με την ψήφο του. Όπως, για παράδειγμα, κρίθηκε το ΠΑΣΟΚ, παρά την δοσοληψία Τσουκάτου. Επίσης, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ δεν είναι παράνομα, παρά την δοσοληψία Τσουκάτου. Αλίμονο αν κριθούν εγκληματίες τόσα μέλη, που πολλά από αυτά δεν διαχειρίστηκαν ποτέ γκρίζα εξουσία και σαφώς το ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται εγκληματικό και παράνομο. Αλίμονο αν αφήσουμε τα κόμματα να κρίνονται από την δικαιοσύνη και όχι από την λαϊκή ετυμηγορία» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ο κ.Μιχελογιαννάκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης