Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε Βρυξέλλες και Δουβλίνο σήμερα ο Σαμαράς – Διαβουλεύσεις για την κρίση στην Ουκρανία αλλά και για τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισιόν

Σε Βρυξέλλες και Δουβλίνο σήμερα ο Σαμαράς – Διαβουλεύσεις για την κρίση στην Ουκρανία αλλά και για τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισιόν
Συνάντηση και με τη Merkel στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ


Στις Βρυξέλλες και στο Δουβλίνο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. για την κρίση στην Ουκρανία αλλά και στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο θα ορίσει τον υποψήφιο του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.
Πρώτος σταθμός του κ.Σαμαρά θα είναι οι Βρυξέλλες, όπου στις 12:30 ώρα Ελλάδας αναμένεται να αρχίσει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με κύριο αντικείμενο τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τις προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικής λύσης στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην χώρα.
Κύριο μέλημα της ελληνικής πλευράς είναι η αποκλιμάκωση της κρίσης και η εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης που ναι μεν θα ικανοποιεί τα αιτήματα του ουκρανικού λαού αλλά παράλληλα δεν θα επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, με την οποία η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρήσει τις καλές διπλωματικές σχέσεις που αναθερμάνθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Κατόπιν ο κ.Σαμαράς θα μεταβεί στο Δουβλίνο προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο καλείται να αναδείξει τον υποψήφιο του για την θέση του προέδρου της Κομισιόν στις προσεχείς Ευρωεκλογές.
Ο κ.Σαμαράς έχει προτείνει μαζί με την Angela Merkel για την θέση του υποψηφίου τον κ. Jean Claude Juncker.
Σημειώνεται ότι ο κ.Juncker είχε ζητήσει από τον κ. Σαμαρά να τον προτείνει ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.
Στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ ο κ.Σαμαράς αναμένεται να έχει συνάντηση με πρωθυπουργούς και προέδρους κομμάτων, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και μια συνάντηση με την κα.Merkel, στην οποία θα θέσει και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα.
Ο κ.Σαμαράς θα μιλήσει στο συνέδριο του ΕΛΚ την Παρασκευή, ενώ την ίδια ημέρα θα μιλήσει και η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso
Πάντως, το θέμα της Ουκρανίας αναμένεται να κυριαρχήσει και στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ δεδομένου ότι ανάμεσα στους ομιλητές των εργασιών θα είναι και η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Yulia Timoshenko.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης