Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς - Η Ελλάδα δείχνει αξιοσημείωτη πρόοδο και σύντομα θα βγει από την κρίση - Kρίσιμο τετ α τετ με τη Merkel στο Δουβλίνο

Σαμαράς - Η Ελλάδα δείχνει αξιοσημείωτη πρόοδο και σύντομα θα βγει από την κρίση - Kρίσιμο τετ α τετ με τη Merkel στο Δουβλίνο
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε την υποψηφιότητα του J. C. Juncker για την προεδρία της Κομισιόν
(upd2)Η Ελλάδα προοδεύει και θα βγει από την κρίση, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Δουβλίνο.
«Η Ιρλανδία βγήκε ήδη από την κρίση. Η Πορτογαλία είναι εκτός κρίσης, η Κύπρος έχει υπερβεί τις προσδοκίες. Η Ελλάδα δείχνει αξιοσημείωτη πρόοδο και σύντομα θα βγει από την κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΕΛΚ, ο πρωθυπουργός, είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, A. Merkel.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε την υποψηφιότητα του J. C. Juncker για την προεδρία της Κομισιόν, καθώς μάλιστα είναι ένας εκ των τριών που τον πρότειναν.

Tι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Στο Δουβλίνο βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά την οποία θα αναδειχθεί ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν κατά τις επικείμενες Ευρωεκλογές.
Ο κ. Σαμαράς, κατόπιν και αιτήματος του ιδίου, έχει προτείνει για τη θέση του υποψηφίου τον Jean Claude Juncker, ο οποίος έχει τη στήριξη από το κόμμα του, το χριστιανοσοσιαλιστικό λαϊκό κόμμα CSV αλλά και από το χριστιανοδημοκρατικό CDU, της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel.
Απέναντι του ο Juncker θα βρει τον Eπίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Michel Barnier (φέρεται να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη της Γαλλίας και της Ισπανίας) και τον πρωθυπουργό της Λετονίας, Βάλντις Ντομπρόφσκις.
Ωστόσο ο Juncker προβάλλει ως το φαβορί για να αναλάβει το χρίσμα του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του προς την Luxemburger Wort, ο Juncker εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του στηρίζεται από τη Γερμανία και την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι συνιστά «σημαντικό μήνυμα» η στήριξη τόσο από τις βόρειες όσο και από τις νότιες χώρες της Ευρώπης.
«Δεν είμαι υποψήφιος καμίας συγκεκριμένης περιοχής, αλλά όλης της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.
Παρόμοια είναι και η «ανάγνωση» των αναλυτών, οι οποίοι διακρίνουν ισχυρό ρεύμα υπέρ του Juncker.
Και όπως ο ίδιος δηλώνει: «Δέχομαι ενθάρρυνση από όλη την Ευρώπη... Στόχος μου είναι να γίνω πρόεδρος της Κομισιόν».
Σημειώνεται πως ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει σήμερα στη σύνοδο, ενώ έχουν προγραμματιστεί επίσης ομιλίες της Merkel και του προέδρου της Κομισιόν Jose Manuel Barroso.

(Πρώτη ενημέρωση: 08:45, Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης