Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τις βασικές θέσεις του «Ποταμιού» παρουσιάζει ο Στ.Θεοδωράκης

Τις βασικές θέσεις του «Ποταμιού» παρουσιάζει ο Στ.Θεοδωράκης
Βασικό σύνθημα αναμένεται να είναι το «Πολιτική για όλους»


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η παρουσίαση των βασικών θέσεων του «Ποταμιού» από τον ιδρυτή του, Σταύρο Θεοδωράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», βασικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας, η οποία θα αρχίσει την Παρασκευή από την Κρήτη, θα είναι «Πολιτική για όλους».
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, μεταξύ των θέσεων που θα παρουσιάσει ο κ.Θεοδωράκης είναι: ολιγομελείς κυβερνήσεις με 20 το πολύ υπουργούς, αλλαγή του εκλογικού συστήματος, περιορισμού των κομματικών επιχορηγήσεων κατά 50% και Βουλή 200 βουλευτών.
Σχετικά με το εκλογικό σύστημα, αναμένεται να προτείνει το χωρισμό της χώρας σε μικρές μονοεδρικές περιφέρειες, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν το κόμμα τους αλλά και τον τοπικό υποψήφιο, ανεξαρτήτως κόμματος.
Παράλληλα, το «Ποτάμι» θα ταχθεί υπέρ της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων, όπως και υπέρ του εντοπισμού και επαναπατρισμού των κλεμμένων αρχαιοτήτων.
Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσίαση των θέσεων αυτών δεδομένου ότι σχεδόν το 6% των Ελλήνων δηλώνει ότι είναι έτοιμο να ψηφίσει «Το Ποτάμι» χωρίς το τελευταίο να έχει προσδιορίσει τις θέσεις και τις απόψεις του για μείζονα και κρίσιμα ζητήματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης