Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ) - Στερείται σοβαρότητας η «Ελιά»

tags :
Δ. Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ) - Στερείται σοβαρότητας η «Ελιά»
Αν και θεωρητικά είναι σωστή η κίνηση, στην πράξη δεν αποδίδει τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Για έλλειψη σοβαρότητας στο εγχείρημα της «Ελιάς» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος σε δηλώσεις του στον σταθμό Real Fm σημείωσε ότι αν και η κίνηση είναι θεωρητικά σωστή, στην πράξη δεν αποδίδει.
Ειδικότερα, ο κ. Κρεμαστινός επισήμανε ότι «η κίνηση αυτή ενώ θεωρητικά είναι σωστή, στην πράξη δεν αποδίδει. Κι όταν ο αγνός ψηφοφόρος βλέπει το ΠΑΣΟΚ μια συνιστώσα της «Ελιάς» και δίπλα βλέπει συνιστώσες-στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησαν είτε ως υπουργοί είτε εξελέγησαν βουλευτές ή είχαν θέσεις κυβερνητικές, γραμματέων κ.λπ, να αποτελούν συνιστώσες μαζί με το ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνετε ότι η όλη ιστορία, αυτό το εγχείρημα, στερείται σοβαρότητας».
Κληθείς να σχολιάσει τα τεκτενόμενα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κρεμαστινός σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το κόμμα δυσπραγεί και πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι και υπουργός των εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και έχει υποχρεώσεις. Στην πράξη όμως αυτές οι υποχρεώσεις μεταφράζονται σε χρόνο ο οποίος διατίθεται αλλού, ενώ ένα κόμμα το οποίο αυτή τη στιγμή δυσπραγεί θα ήταν λογικό να έχει περισσότερη δραστηριότητα ανασυγκρότησης».
Ερωτηθείς αν θα έπρεπε ο κ. Βενιζέλος να διαλέξει μεταξύ των δύο ιδιοτήτων του και αν κρατήσει τη μία, να ανοίξει ηγετικό θέμα στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Κρεμαστινός σημείωσε ότι εξαρχής ήταν υπέρ της άποψης να μην μπει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση «ή να μπει με τους όρους που μπήκε μέχρι σήμερα».
Πρόσθεσε δε, ότι «θα έπρεπε να στηρίζει την κυβέρνηση, να εγκρίνει την κυβέρνηση, να στηρίζει τα σωστά και εκεί να παραμείνει. Εφόσον ελήφθη αυτή η απόφαση, εγώ δεν μπορούσα να μην τη στηρίξω και να διαφωνήσω σε ένα τέτοιο θέμα».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο χρόνος ο οποίος διατίθεται για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι επαρκής» και αναφερόμενος στο αν τίθεται θέμα αρχηγού, σημείωσε ότι «ο αρχηγός έχει μια θητεία. Ή αν θέλει και κάποιος να θέσει θέμα αρχηγού, δεν είναι σωστό να σηκώνονται και να φεύγουν στελέχη που ήταν μάλιστα και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ υπουργοί και να πηγαίνουν σε άλλα κόμματα. Να μείνουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, να έχουν απόψεις, να τις εκφράσουν, τα όργανα έχουν καταστατικά, αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό το σύμπλεγμα, αυτή η αντίδραση είναι μια παθολογική αντίδραση. Βλέπετε υπουργούς οι οποίοι χειροκρότησαν τα μνημόνια να πηγαίνουν σε άλλα κόμματα. Πως γίνεται αυτό το πράγμα;»
Κληθείς να σχολιάσει αν η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να τον οδηγήσει εκτός ΠΑΣΟΚ και στη δημιουργία ενός νέου κόμματος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι κάτι τέτοι θα ήταν λάθος «γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει ρίζες που ξεκινούν από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και καταλήγουν στον σημερινό πρόεδρο. Θα έλεγα ότι είναι ένα ιστορικό κόμμα. Να κάνει ένα άλλο κόμμα; Θα ήταν λάθος κατά τη γνώμη μου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης