Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ναι» με… αστερίσκους από το ΣΥΡΙΖΑ στην άρση ασυλίας των 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής - Σοβαρές επιφυλάξεις από κορυφαία στελέχη

«Ναι» με… αστερίσκους από το ΣΥΡΙΖΑ στην άρση ασυλίας των 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής - Σοβαρές επιφυλάξεις από κορυφαία στελέχη
Σίγουρες οι "παραφωνίες" στην ψηφοφορία
Διχασμένη εμφανίζεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αίτημα άρσης της ασυλίας των 9 μη υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Αν και η πολιτική γραμματεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα υιοθέτησε αφενός την απόφαση της πολιτικής γραμματείας, αφετέρου όμως, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις.
Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του γραμματέα της Κ.Ο., Νίκου Βούτση, ο οποίος επισήμανε τη διαφορά μεταξύ άρσης της ασυλίας βουλευτών και απόπειρας να κηρυχθεί εμμέσως η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Μάλιστα, τις ίδιες επιφυλάξεις φαίνεται πως διατηρεί τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Μανώλης Γλέζος.
Ήδη η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει εκφράσει επιφυλάξεις επί της διαδικασίας, καθώς προειδοποιεί πως οι δικαστικές διώξεις με τον τρόπο που αυτές ασκούνται ενδέχεται να αποφέρουν μη επιθυμητό αποτέλεσμα και να καταλήξουν σε φιάσκο.
Παρ΄ όλες τις αντιδράσεις ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ταχθεί υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών, προκειμένου να μην «δώσει» περιθώρια άσκοπης κριτικής εκ μέρους της ΝΔ αλλά και την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αλλάξει προς ίδιον όφελος την ημερήσια ατζέντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης