Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκκληση ΟΗΕ για επίλυση του κυπριακού - Οι ηγέτες να κάνουν τους συμβιβασμούς που απαιτούντα

Έκκληση ΟΗΕ για επίλυση του κυπριακού - Οι ηγέτες να κάνουν τους συμβιβασμούς που απαιτούντα
O γραμματέας του ΟΗΕ υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου της Τουρκίας στην επίλυση αυτής της μακροχρόνιας διαμάχης
Να προχωρήσουν στους αναγκαίους συμβιβασμούς για να διατηρηθεί η «θετική δυναμική» για την επίλυση του κυπριακού, καλεί ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki - moon, τον πρόεδρο της Κύπρου και τον τουρκοκύπριο ηγέτη.
Σε ανακοίνωση της γραμματείας του ΟΗΕ για την χθεσινοβραδινή συνάντηση του γγ του διεθνούς οργανισμού με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αhmet Davutoglou, αναφέρεται ότι «ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου της Τουρκίας στην επίλυση αυτής της μακροχρόνιας διαμάχης και εξέφρασε την ελπίδα οι Κύπριοι ηγέτες να επιδείξουν προθυμία να κάνουν τους συμβιβασμούς που απαιτούνται προκειμένου να διατηρηθεί η θετική δυναμική».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο γγ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση στην Ουκρανία, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει πλήρης σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και σημείωσε τη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των κοινοτήτων σε όλη τη χώρα.
Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του ότι ορισμένα μέρη ενδέχεται να σχεδιάζουν να προβούν σε «βιαστικές ενέργειες» που θα μπορούσαν να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες για την περιοχή και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, όπως υπογραμμίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης