Τελευταία Νέα
Πολιτική

"Πυρά" ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης - Απέτυχε η οικονομική πολιτική - Προεκλογική εξαπάτηση των πολιτών

O  ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μαγείρεμα» των στοιχείων και αμφισβητεί ανοιχτά τη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος τα επόμενα χρόνια
Αποτυχία της κυβέρνησης και στους τρεις στόχους της οικονομικής της πολιτικής για δημοσιονομική προσαρμογή, εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και «μαγείρεμα» τον οικονομικών στοιχείων, καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί ανοιχτά τη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος τα επόμενα χρόνια και κατηγορεί την κυβέρνηση για «προεκλογική εξαπάτηση των πολιτών».
Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μαγείρεμα» των στοιχείων, υποστηρίζοντας ότι «η πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ είναι ενδεικτική του τρόπου που «μαγειρεύονται» τα στοιχεία ώστε να στηριχτεί ο ισχυρισμός της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων ότι το τρέχον μνημονιακό πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας στέφεται με επιτυχία».
Η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά ότι «η φτώχεια, η ανεργία, η υπερχρέωση, η υπερφορολόγηση για τα μικρομεσαία εισοδήματα και η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους διαψεύδουν εμπράκτως το success story της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου».
Σε ό,τι αφορά τη χρηματοπιστωτική εξυγίανση «είναι προφανές ότι δεν πέτυχε παρά την περσινή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 40 και πλέον δις ευρώ, καθώς η ΤτΕ ανακοίνωσε νέες κεφαλαιακές ανάγκες για τις τράπεζες ύψους 6,5 δις ευρώ».
Άλλωστε, «ο ίδιος ο διοικητής της ΤτΕ έχει παραδεχτεί ότι τα επόμενα χρόνια οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης γιατί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν θα μπορέσει να τους χορηγήσει τα κεφάλαια που χρειάζονται» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης