Τελευταία Νέα
Πολιτική

Public Issue – Με 15,5% ισοψηφούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές – Τρίτο με 7% «Το Ποτάμι» - Στο 41% η αδιευκρίνιστη ψήφος

Public Issue – Με 15,5% ισοψηφούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές – Τρίτο με 7% «Το Ποτάμι» - Στο 41% η αδιευκρίνιστη ψήφος
Πλήρης αβεβαιότητα και ρευστότητα ενόψει της κάλπης του Μαΐου

Την πλήρη αβεβαιότητα και ρευστότητα που χαρακτηρίζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας έρχεται να επιβεβαιώσει και το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Public Issue που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.
Η δημοσκόπηση κρύβει αρκετές εκπλήξεις καθώς για πρώτη φορά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ισοψηφούν στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές ενώ το νεοσυσταθέν κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, «Το Ποτάμι» φέρεται να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με τα ποσοστά του να βαίνουν διαρκώς αυξανόμενα.
Στα εντυπωσιακά ευρήματα της έρευνας είναι και το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, το οποίο είναι ικανό να ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα που καταγράφουν οι μετρήσεις.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την έρευνα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ισοψηφούν στην πρώτη θέση με 15,5% και ακολουθεί «Το Ποτάμι» με 7%.
Βάσει των στοιχείων αυτών, «Το Ποτάμι» αντλεί τους ψηφοφόρους τους από όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα.
Συγκεκριμένα κερδίζει: 20,5% από ΝΔ, 17,5% από ΣΥΡΙΖΑ, 17,5% από ΔΗΜΑΡ και 16% από ΠΑΣΟΚ.
Τέταρτη δύναμη είναι το ΚΚΕ με 5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 1,5% και λοιπά κόμματα με 4%.
Πάντως, πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά αναδεικνύεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, η οποία φτάνει στο 41%. Σημειώνεται πως το ποσοστό αυτό εκπροσωπεί τους αναποφάσιστους, όσους δεν ψηφίζουν, τα λευκά και τα άκυρα.
Ωστόσο, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα με 52% έναντι 33% της ΝΔ.
Η έρευνα, ήταν πανελλαδική και διεξήχθη τηλεφωνικά από τις 4 έως τις 10 Μαρτίου σε δείγμα 1.015 ατόμων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης