Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μοχλός πίεσης των ΗΠΑ στην ΕΕ η… Ελλάδα! – Τηλεφώνημα της Ουάσιγκτον ζήτησε από την Αθήνα την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας

Μοχλός πίεσης των ΗΠΑ στην ΕΕ η… Ελλάδα! – Τηλεφώνημα της Ουάσιγκτον ζήτησε από την Αθήνα την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας
Συντηρητική η στάση της Αθήνας
Σκληρότερες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αξίωσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ουάσιγκτον, χρησιμοποιώντας μάλιστα, ως μοχλό πίεσης την... Ελλάδα.
Ειδικότερα, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., το οποίο έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι,  εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας τηλεφώνησε στην Αθήνα, ζητώντας την υιοθέτηση σκληρότερων κυρώσεων. Η Ουάσιγκτον θέλοντας να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στον Vladimir Putin, επιδίωξε μέσω της ελληνικής προεδρίας, να οξύνει την ευρωπαϊκή αντίδραση στο χθεσινό δημοψήφισμα.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα» και ο δημοσιογράφος Αθανασόπουλος Άγγελος, η ελληνική πλευρά συντάχθηκε πλήρως με τις αποφάσεις της Ε.Ε., καθώς εκτιμά πως υπάρχει ακόμη ένα «παράθυρο διαλόγου» με τη Μόσχα, το οποίο πρέπει να διατηρηθεί ανοιχτό.
Άλλωστε, το άνωθεν κλίμα, κυριάρχησε και στην συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., το οποίο προέβη στην επιβολή συντηρητικών κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης