Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανεβαίνει επικίνδυνα το πολιτικό θερμόμετρο για την κυβέρνηση – Μετά το γάλα νέο «μέτωπο» με φαρμακοποιούς - Πέφτουν οι τόνοι για τα ταξί

Ανεβαίνει επικίνδυνα το πολιτικό θερμόμετρο για την κυβέρνηση – Μετά το γάλα νέο «μέτωπο» με φαρμακοποιούς - Πέφτουν οι τόνοι για τα ταξί
Σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια υπουργών να πείσουν βουλευτές για τις νέες ρυθμίσεις



(upd) Μετά το «αντάρτικο» βουλευτών που απειλούν τα τελευταία 24ωρα να καταψηφίσουν τις νέες ρυθμίσεις για το γάλα, η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με νέες αντιδράσεις αναφορικά με την «απελευθέρωση» των ταξί αλλά και τις αλλαγές που επέρχονται στα φαρμακεία.
Την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης θα ενημερώνει τους βουλευτές της ΝΔ για τις ρυθμίσεις για το γάλα, οι φαρμακοποιοί θα προχωρούν σε επ’αόριστον απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που επιφέρει στον κλάδο τους και ιδίως στο ιδιοκτησιακό καθεστώς το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που πρόκειται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.
Οι φαρμακοποιοί κατηγορούν την κυβέρνηση για «πρωτοφανή κοροϊδία», καθώς όπως υποστηρίζουν την τελευταία στιγμή έφερε «αιφνιδιαστικά και με ύπουλο τρόπο στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων, οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο».
Οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι από σήμερα προχωρούν σε απεργία διαρκείας, καλούν τους πολίτες «που χρειάζονται φάρμακα να τα προμηθευτούν στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκη, ενώ ανάλογο μήνυμα εστάλη και στους βουλευτές λέγοντας ότι «όποιοι βουλευτές σκοπεύουν να ψηφίσουν αυτές τις διατάξεις, ας φροντίσουν να εξασφαλίσουν φάρμακα και για τον κόσμο».

Πέφτουν οι τόνοι για τα ταξί
Χαμηλώνουν οι τόνοι στο μέτωπο των ταξί ύστερα από τις διαβεβαιώσεις που παρείχε στους προέδρους του ΣΕΤΕ, Α.Ανδρεάδη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων, Θ.Λυμπερόπουλο κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης ότι δεν αλλάζει το πλαίσιο αναφορικά με την απελευθέρωση των ταξί.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα θέματα του κλάδου των μεταφορών που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Στη συνάντηση αποσαφηνίστηκε πως οι αλλαγές, οι οποίες προωθούνται με το νομοσχέδιο είναι δύο και αφορούν την κατάργηση του ελάχιστου ορίου κυβισμού των αυτοκινήτων και τη μείωση της ελάχιστης διάρκειας μίσθωσης επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης.
Το ελάχιστο όριο κυβισμού είναι 1500 κυβικά εκατοστά, η δε ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης είναι σήμερα 12 ώρες και προτείνεται να μειωθεί στις 6, χωρίς να αποκλείονται, σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, περαιτέρω βελτιώσεις.
Κατόπιν αυτών των διαβεβαιώσεων ο πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί & Αγοραίων Θ.Λυμπερόπουλος, ο οποίος νωρίτερα είχε προειδοποιήσει ακόμα και με πόλεμο με την κυβέρνηση, υποστήριξε πως κατά τη συνεδρίαση των αυτοκινητιστών το πιθανότερο είναι να μη ληφθεί απόφαση για κινητοποιήσεις και απεργία.

Διεργασίες στις Κ.Ο. της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση βρίσκεται υπό την πίεση και των δανειστών, οι οποίοι έχουν καταστήσει σαφές ότι στο Eurogroup της Τρίτης 1 Απριλίου δεν πρόκειται να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 10 δισ. ευρώ, εάν δεν έχει ψηφισθεί όλο το πακέτο της συμφωνίας. 
Αν και η κυβέρνηση εκφράζει τη βεβαιότητα της ότι δεν πρόκειται να απειληθεί η κυβερνητική σταθερότητα και ότι οι σχετικές ρυθμίσεις θα περάσουν από τη Βουλή, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι προσπάθειες του Μέγαρου Μαξίμου και της Χαριλάου Τρικούπη για να πειστούν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα προωθούμενα μέτρα.
Πέρα από την ενημέρωση των γαλάζιων βουλευτών από τον κ.Χατζηδάκη, έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι η σύγκλιση του Συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, προκειμένου να καταγραφούν οι ενστάσεις των βουλευτών και να προωθηθούν στο αρμόδιο υπουργείο οι όποιες αντιπροτάσεις-βελτιώσεις για τη διάθεση και την τιμή του φρέσκου γάλακτος.
Όπως αναφέρεται, οι ενστάσεις είναι πολλές, αν και έως σήμερα ενστάσεις έχουν διατυπωθεί δημοσίως από τους Νίκο Σηφουνάκη, Θάνο Μωραΐτη και Μιχάλη Κασσή, ο οποίος διαμηνύει, δε, ότι δεν τον απασχολεί το ενδεχόμενο διαγραφής του.
Την ίδια στιγμή, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τις ρυθμίσεις για το γάλα και τα φάρμακα, αφαιρώντας "πόντους" από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Πρώτη ενημέρωση: 09:12, Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης