Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) - Για πέταμα οι βασικές προτάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ

tags :
Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) -  Για πέταμα οι βασικές προτάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ
Η Ελλάδα έχει μια πολύ καλή γαλακτοβιομηχανία – Ζητούμενο η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής


Την άποψη ότι οι βασικές προτάσεις που υπάρχουν στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι για πέταμα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Σταθάκης.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm, ο κ.Σταθάκης και αναφερόμενος στη διαμάχη που έχει προκύψει με το ελληνικό γάλα, υποστήριξε πως «ηΕλλάδα παράγει 30% λιγότερο γάλα από ότι προβλέπει η ποσόστωση που έχουμε από την ευρωπαϊκή ένωση και πουλάει το φρέσκο γάλα τηρώντας ακριβώς τη χρονική προθεσμία που προβλέπεται από την Ε.Ε.».
«Έχουμε μια πάρα πολύ καλή, δυνατή γαλακτοβιομηχανία και πολύ εξαγωγική αν συνυπολογίσουμε τα παράγωγα του γάλακτος. Το διακύβευμα θα ήταν μόνο η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής» ανέφερε ο κ.Σταθάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι όλη αυτή η φασαρία γίνεται «για να διευκολύνουμε εισαγωγές γάλακτος, το οποίο στην προτίμηση των καταναλωτών, δύσκολα θα εισαχθεί».
Αναφερόμενος και στο ζήτημα των φαρμακείων ο κ.Σταθάκης τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τα περισσότερα φαρμακεία ανά κάτοικο, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν υπερ-ανεπτυγμένο κλάδο.
«Το ποσοστό κέρδους είναι ορισμένο από το κράτος. Δεν κερδοσκοπούν κάποιοι. Δεν είναι ελεύθερη η αγορά», τόνισε ο κ.Σταθάκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης