Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Σε οριστική διάλυση της παραγωγικής βάσης οδηγεί η πολιτική για το γάλα

tags :
ΣΥΡΙΖΑ - Σε οριστική διάλυση της παραγωγικής βάσης οδηγεί η πολιτική για το γάλα
Η επιμήκυνση της ζωής του γάλακτος θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση
Προειδοποιήσεις ότι οδηγείται σε οριστική διάλυση η παραγωγική βάση της χώρας από την ακολουθούμενη πολιτική στο γάλα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι στηρίζει τις προτάσεις που καταθέτουν οι οργανώσεις γαλακτοπαραγωγών.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του τομέα αγροτικής πολιτικής του κόμματος, οι «προτάσεις των οργανώσεων των γαλακτοπαραγωγών επιχειρούν έστω την ύστατη στιγμή να περισώσουν από την ολική καταστροφή το ελληνικό γάλα, παρά το γεγονός ότι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την υψηλή τιμή του».
Σημειώνεται ακόμη ότι «τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές είναι θύματα της παντελούς έλλειψης μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και για τις εναρμονισμένες πρακτικές και της ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών, των αλυσίδων των σούπερ μάρκετ και των τραπεζών».
Μάλιστα, τονίζει ότι «η επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις τόσο στην υγεία των καταναλωτών όσο και στην πρωτογενή παραγωγή» και ζητά τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος στο φρέσκο γάλα.
Σημειώνει τέλος ότι η προωθούμενη αλλαγή στο γάλα θα «είναι η τελευταία πράξη στο μνημονιακό σχέδιο οριστικής διάλυσης της παραγωγικής βάσης της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης