Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι) - Η κυβέρνηση κόντεψε να πνιγεί σε μια κουταλιά γάλα - Πρέπει να μιλήσει με τους κτηνοτρόφους

Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι) - Η κυβέρνηση κόντεψε να πνιγεί σε μια κουταλιά γάλα - Πρέπει να μιλήσει με τους κτηνοτρόφους
Πρώτη προτεραιότητα σε αυτή τη χώρα, είναι να παράγουμε δικά μας προϊόντα, σημείωσε
Η κυβέρνηση κόντεψε να πνιγεί σε μια κουταλιά γάλα, ανέφερε χαρακτηριστικά με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει για τη διάρκεια ζωής του γάλακτος ο πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, από τα Ιωάννινα απ' όπου ξεκίνησε χθες, Τετάρτη, την περιοδεία του στην Ήπειρο.
Σημείωσε ακόμη ότι οι λύσεις θα δοθούν εάν η κυβέρνηση μιλήσει με τους κτηνοτρόφους, και «όχι με κάποια φιρμάνια που έρχονται από κάποια γραφεία», ενώ πρόσθεσε ότι πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να παράγουμε τα δικά μας προϊόντα.
Ειδικότερα, όπως επισήμανε, «τα πράγματα είναι απλά, εάν ακούς αυτούς που πρέπει, εάν ακούς δηλαδή τους επιστήμονες και τους κτηνοτρόφους, τους ανθρώπους που παράγουν το γάλα και όχι τους γραφειοκράτες των υπουργείων».
Η πρότασή μας, σημείωσε, «συζητώντας και με τους κτηνοτρόφους, είναι συγκεκριμένη: θα πρέπει στη συσκευασία του γάλακτος, η κάθε μποτίλια, το κάθε χάρτινο κουτί να λέει εάν το γάλα είναι ελληνικό ή όχι και θα πρέπει να επανέλθει και το ισοζύγιο του γάλακτος»ε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «στην Ελλάδα δεν μπορούμε, με αυτό το κλίμα να πάμε σε παραπάνω μέρες, σε 7-8 μέρες που θέλουνε κάποιοι, για να προλαβαίνουν τα γάλατα να έρχονται από μακρινές χώρες.
»Πρέπει να μείνουμε, λοιπόν, στην παστερίωση των 6 ημερών, αυτό είναι το γάλα το φρέσκο που λένε ότι παίρνουμε και βέβαια, υπάρχει και το γάλα της υψηλής θερμικής επεξεργασίας, που δεν είναι φρέσκο γάλα, που δεν είναι γάλα που έχει όλα τα καλά συστατικά του γάλακτος, γιατί, για να συντηρηθεί, έχει γίνει μια χημική επεξεργασία.
»Αυτό θα είναι για 30 μέρες, 35 μέρες, όσα λέει η επιστήμη. Είναι απλά τα πράγματα, δηλαδή, αλλά δυστυχώς, για άλλη μία φορά η κυβέρνηση κόντεψε να πνιγεί σε μια κουταλιά γάλα», πρόσθεσε.
Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Θεοδωράκη,ς «το πρόβλημα και αυτή τη φορά δεν ήταν από την τρόικα» και πρόσθεσε ότι «υπήρχαν κάποιοι άλλοι άνθρωποι, κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες, κάποιες άλλες βιομηχανίες που απαιτούσαν αυτή την αναστάτωση σε σχέση με το γάλα. Που πίστευαν ότι θα έπρεπε να πάνε σ' ένα περιβάλλον που θα τους βολεύει περισσότερο».  
Τόνισε ακόμη την αναγκαιότητα να έχει η Ελλάδα κτηνοτρόφους και όχι να κάνει εισαγωγές γάλακτος και συμπλήρωσε ότι «η πρώτη προτεραιότητα σε αυτή τη χώρα, αυτή τη στιγμή, είναι να παράγουμε δικά μας προϊόντα. Άρα, θα πρέπει κάποιος άνθρωπος σοβαρός απ' την κυβέρνηση να συζητά καθημερινά μ' αυτούς εδώ τους ανθρώπους».
Εδώ θα δοθούν οι λύσεις. Δεν θα δοθούν οι λύσεις με κάποια φιρμάνια που έρχονται από κάποια γραφεία, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες ότι «Το Ποτάμι» δεν έχει θέσεις για την Ευρώπη, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «τις δώσαμε και θα θέλαμε να κάνουν το ίδιο και τα κόμματα εξουσίας, αυτά που τέλος πάντων θεωρούν τον εαυτό τους κόμμα εξουσίας. Να μας πουν επιτέλους τι αποφασίζουν για την Ευρώπη. Είναι το ευρώ φετίχ ή είναι η Ευρώπη το φετίχ;».
Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα που προέκυψε μετά το άρθρο του Νίκου Δήμου σχετικά με την επανάσταση του 1821, ανέφερε: «Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η ζωή προχωρά γρηγορότερα από ό,τι νομίζουν κάποιοι σχολιαστές στην Αθήνα».
Πρόσθεσε δε ότι «είμαι από το πρωί στα Γιάννενα, έχω πάει σε στάβλους, σε συνεταιρισμούς, έχω μιλήσει με νέους, με δημοσιογράφους, κανείς δεν με ρώτησε για το 1821, ούτε για το 1940 συζητήσαμε».
Μάλιστα, όπως ανέφερε, «κάποιοι άεργοι ουσιαστικά σχολιαστές, βρίσκουν ένα κείμενο – ένα άρθρο, αναδεικνύουν κάποιες λεπτομέρειες και δίνουν μάχες. Σκάβουν χαρακώματα. Υπάρχουν όμως και σοβαρότερα πράγματα.
»Εγώ δεν θέλω να δώσω καμία μάχη για το παρελθόν με το παρελθόν. Προτιμώ τη μάχη για το μέλλον με το μέλλον. Δηλαδή εσάς, τους πολίτες των Ιωαννίνων που έχετε αποφασίσει ότι πρέπει να κάνετε κάτι για το σήμερα, κάτι για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης