Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βουλή σήμερα το πολυνομοσχέδιο – Δεν «βλέπει» εκπλήξεις για την κυβερνητική πλειοψηφία και σταθερότητα το Μαξίμου

Στη Βουλή σήμερα το πολυνομοσχέδιο – Δεν «βλέπει» εκπλήξεις για την κυβερνητική πλειοψηφία και σταθερότητα το Μαξίμου
Την Κυριακή η κρίσιμη ψηφοφορία



Ύστερα από το σίριαλ των τελευταίων ημερών και των απειλών βουλευτών της συγκυβέρνησης ότι θα καταψηφίσουν τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου (κυρίως τις ρυθμίσεις για το γάλα), πλέον το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι από την κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής δεν πρόκειται να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις για την κυβερνητική πλειοψηφία και σταθερότητα.
Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί σήμερα με τη μορφή κατεπείγοντος για συζήτηση στη Βουλή.
Είναι τέτοια η αλλαγή του κλίματος στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ύστερα από το συμβιβασμό που επιτεύχθηκε μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των συναντήσεων που είχαν οι δύο αρμόδιοι υπουργοί με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που πλέον εκτιμάται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η κυβερνητική πλειοψηφία όχι μόνο να μην υποστεί απώλειες αλλά και να ενισχυθεί με ψήφους από ανεξάρτητους βουλευτές.
Ενδεικτικό των εντυπωσιακών αλλαγών που επήλθαν το τελευταίο 24ωρο είναι ότι την ίδια ώρα χθες, τουλάχιστον 10 βουλευτές εξέφραζαν ισχυρές επιφυλάξεις και ενστάσεις για τις προωθούμενες ρυθμίσεις.
Οι αντιρρήσεις των βουλευτών κυρίως για το θέμα του γάλακτος κάμφθηκαν μετά τις τροποποιήσεις στην αρχική διάταξη που δέχθηκε η κυβέρνηση και αφορούν την σήμανση για το ελληνικό γάλα και τη διάρκεια που θα αποφασίζεται από τις παραγωγικές μονάδες μετά από έλεγχο ελεγκτών επιστημόνων.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος απειλούσε ακόμα και με παραίτηση, δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει την σχετική διάταξη, ενώ στην ίδια γραμμή κινούνταν και οι «αντάρτες» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Βάσει αυτών των δεδομένων, το πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμά ότι το σενάριο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων αποδυναμώνεται και πλέον ετοιμάζει τα επόμενα βήματα της με πρώτο σταθμό πλέον τη συνεδρίαση του Eurogroup της 1ης Απριλίου, κατά την οποία αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση των επόμενων δόσεων προς την Αθήνα και παράλληλα να εκφραστεί η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων προς την ελληνική οικονομία και κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν προτίθεται να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή πριν από την ψηφοφορία.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο κ.Σαμαράς έδωσε το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης με την χθεσινή δήλωση του, στην οποία αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους βουλευτές υπογραμμίζοντας ότι «είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει», σημείωσε πως η Ελλάδα αρχίζει πλέον να βγαίνει από την κρίση και από τα μνημόνια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης