Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς στο Reuters - Τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν για την Ελλάδα - Εντός τριών μηνών η έξοδος στις αγορές

Σαμαράς στο Reuters - Τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν για την Ελλάδα - Εντός τριών μηνών η έξοδος στις αγορές
Oι πιο σημαντικές έννοιες για την Ελλάδα είναι η σταθερότητα και η ανάπτυξη

"Τα χειρότερα της κρίσης για την Ελλάδα πέρασαν" δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.
Όπως επισημαίνει, στόχος της Αθήνας είναι η επιστροφή της χώρας στις αγορές εντός των ερχόμενων τριών μηνών.
"Η Ελλάδα επιστρέφει", διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς. Όπως ανέφερε "πριν από δύο χρόνια ήμασταν το επίκεντρο της χρηματοπιστωτικής αστάθειας στην Ευρωζώνη. Ήμασταν μια ασταθής χώρα μέσα σε μια σχετικά σταθερή περιοχή. Πλέον η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί, τόσο πολιτικά, όσο και οικονομικά".
"Ο χρόνος εξόδου στις αγορές είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές. Δεν έχουμε αποκλείσει την πιθανότητα επιστροφής στις αγορές ακόμη και εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014", συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.
"Είχαμε πιάσει πάτο και τώρα η καμπύλη κινείται ανοδικά. Βρισκόμαστε βέβαια στην αρχή της ανοδικής πορείας της καμπύλης", επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως πλέον "οι πιο σημαντικές έννοιες για την Ελλάδα είναι η σταθερότητα και η ανάπτυξη".
"Δεν πρέπει να χάσουμε την κατεύθυνσή μας, τον στόχο μας. Πρέπει να συνεχίσουμε ευθεία, χωρίς ζιγκ ζαγκ", υποστήριξε.
Ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει πως η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα, όπως η υψηλή ανεργία και η έλλειψη ρευστότητας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
"Η γενική εικόνα και παραδοχή για την Ελλάδα έχει αλλάξει διεθνώς. Υπάρχει πλέον νέα ψυχολογία. Για τον λόγο αυτό επαναλαμβάνω πως η Ελλάδα επιστρέφει", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης