Τελευταία Νέα
Πολιτική

Baiden (ΗΠΑ) – Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τη συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας – Συνομιλία με Σαμαρά

Baiden (ΗΠΑ) – Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τη συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας – Συνομιλία με Σαμαρά
Διαρκής στήριξη για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη και στην ευημερία


Τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της Ελλάδας για επιστροφή στην ανάπτυξη και στην ευημερία εξέφρασε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Jo Baiden.
«Ο αντιπρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του για τον πολύτιμο ρόλο που συνεχίζει να διαδραματίζει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος του ΝΑΤΟ» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Jo Baiden με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο κ.Baiden επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αντώνη Σαμαρά, για να τον συγχαρεί πριν από τις εκδηλώσεις στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
«Ο κ. Baiden καλωσόρισε τη συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας, καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις της και δεσμεύτηκε διαρκή υποστήριξη των ΗΠΑ για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και την ευημερία» ανέφερε ο αμερικανός αξιωματούχος.
Όπως έγινε γνωστό, Baiden και Σαμαράς συζήτησαν ακόμα για την κατάσταση στην Ουκρανία, ενώ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την εκτίμησή του προς την Ελλάδα «για την υποστήριξή της για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα επανενώνει την Κύπρο σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».
Η καθιερωμένη ετήσια τελετή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ στο Λευκό Οίκο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης