Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε ομηρία video η κυβέρνηση – Μην υποτιμηθεί η Moody’s – Αν δεν αλλάξει το κλίμα, οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες

Σε ομηρία video η κυβέρνηση – Μην υποτιμηθεί η Moody’s – Αν δεν αλλάξει το κλίμα, οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες
Οι αποκαλύψεις Μπαλτάκου αποδομούν την κυβέρνηση και αποδεικνύουν ότι απεργάστηκε σχέδια ενάντια στην δημοκρατία
Σε ομηρία video βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση καθώς μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις Μπαλτάκου…έχουν υπάρξει πολλές αναφορές ότι έρχονται και νέα στοιχεία, συγκλονιστικότερα.
Η κυβέρνηση πέραν του τεράστιου πολιτικού κόστους που έχει υποστεί καθώς αποκαλύφθηκε ότι μεθόδευσε την πολιτική εξόντωση της Χρυσής Αυγής έχει προκαλέσει και οικονομική ζημία στην Ελλάδα.
Η Moody’s μετάθεσε για την 1η Αυγούστου την αξιολόγηση της για την Ελλάδα.
Υπό τον φόβο πρόωρων εκλογών η Moody’s αντί να δημοσιοποιήσει την έκθεση της την 4η Απριλίου την μετέφερε για 4 μήνες αργότερα.
Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα, μια ξεκάθαρη προειδοποίηση των αγορών.
Η κυβέρνηση χρειάζεται φυγή προς τα εμπρός.
Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από την πολιτική δίνη η κυβέρνηση και ειδικά η ΝΔ είναι μια….μεγάλη θετική είδηση.
Εφόσον υπάρχει πρόβλημα για την άμεση έξοδο στις αγορές καθώς πρέπει να χορηγηθεί πρώτα η δόση άρα χρειάζεται απόφαση από το Euro working group στις 24 Απριλίου, οι ελπίδες της κυβέρνησης στρέφονται στην Merkel στην καγκελάριο της Γερμανίας που θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 11 Απριλίου.
Αν όντως παγώνει προσωρινά η έξοδος στις αγορές – και δεν καμφθεί το προαπαιτούμενο του euro working group – η κυβέρνηση θα ρίξει όλο το επικοινωνιακό της βάρος στην έλευση της Merkel.
Ωστόσο το αρνητικό χτύπημα της Moody’s, είχε προηγηθεί η αδιάφορη στάση της Standard and Poor’s δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί.
Να σημειωθεί πάντως ότι αν δεν κοπάσει η πολιτική ένταση και αντιθέτως οξυνθεί, υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν αναταράξεις τόσο στο χρηματιστήριο όσο και στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank.
Η κυβέρνηση για να ξεπεράσει την τεράστια πολιτική κρίση, με την στήριξη των μέσων ενημέρωσης καθώς η πλειοψηφία έχει πάρει γραμμή να αλλάξει την ατζέντα και να στηρίξει την κυβέρνηση, χρειάζεται επικοινωνιακή αντεπίθεση με μπαράζ θετικών ειδήσεων.
Όμως αν δεν αλλάξει το πολιτικό κλίμα και διατηρηθεί και την νέα εβδομάδα έτσι τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης ακόμη και πρόωρων εκλογών.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι αναλυτές δεν αποκλείουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα εξέλιξη που θα τινάξει στον αέρα χρηματιστήριο και προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης