Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης - Διαψεύδονται όσοι πίσω από Το Ποτάμι βλέπουν διαπλοκή - «Δεν είμαστε για πώληση ούτε για ενοικίαση» - Στις 15/6 ιδρυτικό συνέδριο

Θεοδωράκης - Διαψεύδονται όσοι πίσω από Το Ποτάμι βλέπουν διαπλοκή - «Δεν είμαστε για πώληση ούτε για ενοικίαση» - Στις 15/6 ιδρυτικό συνέδριο
Ο ίδιος δηλώνει πως θα είναι απλώς σύνεδρος, αφού δεν μπορεί να δει τον εαυτό του ως αρχηγό κόμματος
«Διαψεύδονται μέρα με την ημέρα όσοι υποστηρίζουν ότι πίσω από Το Ποτάμι βρίσκεται διαπλοκή» τόνισε ο Σταυρός Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν τις κινήσεις του ούτε οι συνάδελφοί του.
«Αυτοί που θέλουν να ελέγχουν τη χώρα ξέρουν ότι στο Ποτάμι δεν είμαστε άνθρωποι για πώληση, ούτε για ενοικίαση» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Ο κ. Θεοδωράκης ανακοίνωσε ότι το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου και ο ίδιος θα είναι απλώς σύνεδρος, καθώς δεν μπορεί να δει τον εαυτό του ως πολιτικό αρχηγό. Αναγνώρισε ακόμη ότι «δεν είμαστε ακόμη προετοιμασμένοι στο Ποτάμι».
Χαρακτήρισε θετική την απόφαση της κυβέρνησης να βγει στις αγορές, αλλά πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πανηγυρισμοί. Ωστόσο, άφησε αιχμές και για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως από τη στιγμή που δεν πρέπει να υπάρχουν πανηγυρισμοί δεν πρέπει να υπάρχουν και καταστροφολόγοι. Χαρακτήρισε την ελληνική οικονομία πως βρισκόταν σε κώμα και συνήλθε, κάνοντας δύο βήματα στο διάδρομο του νοσοκομείου.
Εξέφρασε την άποψη πως χρειάζεται καλύτερη διαπραγμάτευση στο εξωτερικό για την Ελλάδα, αλλά διευκρίνισε ότι είναι απαραίτητη και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα.
Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως μέχρι και τις ευρωεκλογές θα αποφασίζει ο ίδιος για το κόμμα και υπάρχει ένα συμβούλιο που έχει ο ίδιος διορίσει. Όπως σημείωσε μετά τις ευρωεκλογές, αυτή η εικόνα θα αλλάξει αυτό το μοντέλο και στις 15 Ιουνίου θα γίνει το ιδρυτικό συνέδριο, όπου ο ίδιος θα είναι ένας απλός σύνεδρος.
Όπως τόνισε στις 15 Ιουνίου, δεν θα υπάρχει Σταύρος, αλλά ο καθένας θα μπορέσει να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, αλλά και τη δική του θέση.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους απόκληρους του κόσμου» σημείωσε επίσης, ζητώντας προώθηση των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους και όχι «στρατόπεδα συγκέντρωσης». Τάχθηκε επίσης υπέρ της ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές, καθώς «δεν μπορεί τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται εδώ να μην είναι Έλληνες».
Τόνισε ότι αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα επειδή ένιωθε ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος ήταν εκτός πραγματικότητας.
Αναφερόμενος στην Ελιά, δήλωσε πως δεν μπορείς να κάνεις οικοδομή με παλιά υλικά και σημείωσε πως δεν θα συνεργαζόταν με οτιδήποτε παλιό για να κάνει κάτι καινούριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης