Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη (υποψήφια Eυρωβουλευτής με τη ΝΔ) - Είναι η ώρα της επιστροφής της Ελλάδας...

Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη (υποψήφια Eυρωβουλευτής με τη ΝΔ) - Είναι η ώρα της επιστροφής της Ελλάδας...
Η Ελλάδα πρέπει να ξαναμπεί στο χάρτη της Ευρωζώνης, ως μία χώρα - πρότυπο
Είναι η ώρα της επιστροφής της Ελλάδας, εκτιμά η Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη, υποψήφια Eυρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η συμμετοχή στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλη της τιμή. Μια τιμή που σημαίνει ότι ξεκινά ένας ακόμη αγώνας για τη μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης. Την επιστροφή των ελληνικών αξιών και του πολιτισμού στην καρδιά των εξελίξεων, ώστε να προχωρήσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα στην κατεύθυνση που επιθυμούν οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες πολίτες.
Η Ελλάδα έχει μια ιστορική ευκαιρία να στείλει στην Ευρωβουλή, όχι τυπικούς αντιπροσώπους ενός κόμματος. Αλλά ανθρώπους που θα εργάζονται συνεχώς ενημερώνοντας τους Ευρωπαίους για όλα τα προβλήματα του Ελληνικού λαού, τα κοινωνικά και οικονομικά μας θέματα. Ανθρώπους που θα διεκδικήσουν και θα πετύχουν τη συμμετοχή της Ελλάδος στη διαμόρφωση της Ευρώπης του αύριο.
"Στόχος μου δεν είναι μια στείρα και αβάσιμη κριτική προς τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρώπη. Αλλά η συμμετοχή, η υποκίνηση και η διαμόρφωση στρατηγικής και πολιτικών που θα επαναφέρουν τη χώρα μας και την Ευρώπη στη θέση που τους αξίζει. Που θα υποκαθιστούν το μη βιώσιμο και ημιτελές μοντέλο με ένα αναπτυξιακό και παραγωγικό που θα σέβεται τον άνθρωπο και την κοινωνία. Που θα στηρίζεται στον πολιτισμό και τις αξίες των Ελλήνων. Που θα προάγει την ισότητα, τον σεβασμό και την προστασία των δικαιωμάτων των αδύναμων και ευπαθών ομάδων του ευρωπαϊκού και ελληνικού πληθυσμού", αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Πικρού Μωραϊτάκη.
Η ιδιότητα του Ευρωβουλευτή είναι μια πρόκληση για μένα, προσθέτει. Πρέπει η Ευρωβουλή να αποκαταστήσει τους δεσμούς της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής επιχείρησης με το ευρωπαϊκό κέντρο των αποφάσεων. Πρέπει να ανοίξει δίαυλους επικοινωνίας των Ελλήνων με τις Βρυξέλλες, ώστε οι αποφάσεις, οι οδηγίες και οι ντιρεκτίβες να μην "εισάγονται" χωρίς την καμία διαβούλευση και χωρίς τη σύμπραξη της ελληνικής κοινωνίας μας. Το προσωπικό μου στοίχημα είναι να καταφέρω οι Έλληνες να μπορούν να συμμετέχουν, να διαμορφώνουν και να επηρεάζουν τις ευρωπαϊκές αποφάσεις.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να καταφέρουν να βγουν από το τούνελ της κρίσης. Αυτές οι θυσίες δεν θα πρέπει να χαθούν. Τώρα πρέπει να τεθούν οι νέες, υγιείς και στέρεες βάσεις για την οικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας. Θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα νέο μοντέλο που θα βάλει την οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης, θα ανασχέσει την ανεργία και θα στηρίξει τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες.
Η Ελλάδα πρέπει να ξαναμπεί στο χάρτη της Ευρωζώνης, ως μία χώρα - πρότυπο που κατάφερε αυτό που καμία άλλη χώρα στον κόσμο και στην ιστορία δεν έχει καταφέρει. Να επανέλθει στο δρόμο της υγιούς ανάπτυξης, της διαφάνειας και της αξιοπρέπειας, καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης