Τελευταία Νέα
Πολιτική

Al Jazeera - Όσο η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει δεινή, τόσο πιο ωφελημένη θα βγει στις επερχόμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή

Al Jazeera - Όσο η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει δεινή, τόσο πιο ωφελημένη θα βγει στις επερχόμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή
Η δικαιοσύνη θα κρίνει αν είναι εγκληματική οργάνωση
Η Χρυσή Αυγή δεν αποκλείεται να βγει περισσότερο ωφελημένη στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις...
Eκτενές αφιέρωμα στη Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, εξετάζοντας την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων και του ευρωσκεπτικιστικού ρεύματος στην Ευρώπη, ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών του Μαΐου.
Πραγματοποιώντας μια σύντομη ανασκόπηση σε όσα συνέβησαν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, το Al Jazeera σημειώνει τα εξής:
Στις 11 Απριλίου, όταν η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μerkel έφτασε στην Αθήνα, οι ελληνικοί δρόμοι ήταν άδειοι, αφού είχαν αποκλειστεί καθαρά για λόγους ασφαλείας. Ακόμη όμως και εκείνοι που αποφάσισαν να διαδηλώσουν - κόντρα στις απαγορεύσεις - κρατήθηκαν μακριά λόγω του αυξημένου αστυνομικού κλοιού.
Μια μέρα πριν την έλευση της Καγκελαρίου στην Αθήνα, δύο πράγματα κέντρισαν το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας: Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, αλλά και ο ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στο κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος, επί της οδού Αμερικής.
Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν αποπροσανατόλισε τον στόχο της επίσκεψης της Merkel στην Αθήνα. Ποιος ήταν ο στόχος; Να παράσχει πλήρη και δημόσια στήριξη στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά 1,5 μήνα πριν τις Ευρωεκλογές, αλλά και να αντλήσει τη νέα δέσμευσή του για συνέχιση της λιτότητας.
Την ώρα που η αυτοκινητοπομπή της Καγκελαρίου πέρασε μπροστά από τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής, υπήρχε αναρτημένο ένα πανό με τη φράση "Merkel Raus" (Μerkel έξω)...
Ωστόσο υπάρχει ακόμη πιο ντροπιαστικό επεισόδιο από αυτό. Ποιο; Μα φυσικά το σκάνδαλο με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκο.

Ποια είναι η Χρυσή Αυγή;
Που βρίσκεται πραγματικά μέσα σε όλα αυτά η Χρυσή Αυγή; Προτού απαντηθεί όμως η συγκεκριμένη ερώτηση, αξίζει κανείς να παρακολουθήσει τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα...
Η ανεργία στην Ελλάδα συνεχίζει να κινείται σε δυσθεώρητα ύψη, παραμένοντας άνω του 27%, την ώρα που η ανεργία κατά μέσο στην ΕΕ δεν ξεπερνά το 11%.
Στην Ελλάδα η δημόσια υγεία έχει καταρρεύσει, ενώ ολοένα και αυξάνεται το ποσοστό των Ελλήνων που κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Την ίδια ώρα, οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί πως τα δύο παραδοσιακά κόμματα στην Ελλάδα, τα οποία κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια, ευθύνονται για όλο αυτό το κακό.
Μπορεί οι άνθρωποι που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή να έχουν κατηγορηθεί για συγκεκριμένα εγκλήματα. Ωστόσο αυτό πρέπει πρώτα να αποδειχθεί από τη δικαιοσύνη, μέσα σε μια αίθουσα δικαστηρίου.
"Η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει δεινή και οι Έλληνες είναι απελπισμένοι. Η Χρυσή Αυγή δεν αποκλείεται να βγει περισσότερο ωφελημένη στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις", καταλήγει το Al Jazeera.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης